Cel mai urât muzeu din lume

http://www.mopop.org/

watchshop.ro%20

Orașul Seattle, găzduiește pe lângă corporații cunoscute precum Microsoft, Amazon și Starbucks și un muzeu care și-a câștigat o reputație de a fi „cel mai urât muzeu din lume”. Acest muzeu este Muzeul Culturii Populare (MoPOP) situat în Seattle Center.

Muzeul Culturii Pop, este dedicat istoriei muzicii, science fiction și culturii pop. Fondatorul, Paul Allen, este un bun prieten al lui Bill Gates și, de asemenea, unul dintre fondatorii Microsoft. 

Paul Allen a început să colecționeze instrumente legate de rock and roll a dorit să creeze un muzeu dedicat muzicii și o expoziție specială pentru Hendrix. De la pregătire până la construcție, MoPOP a durat 8 ani și 240 milioane USD. 

Screen-Shot-2013-08-05-at-1.11.19-PM

Cel mai urât muzeu din lume a fost proiectat de binecunoscutul arhitect, Frank Gehry. .  Când a început proiectarea, Gehry a cumpărat mai multe chitare electrice pe care le-a tăiat în bucăți înainte de a le remonta.Exteriorul multicolor realizat din diferite materiale simbolizează puterea și fluiditatea muzicii. 

emp.aerial

Ca Muzeul Culturii Populare, expozițiile sunt diferite de un muzeu de artă tradițional sau un muzeu de istorie naturală. Interiorul MoPOP are o senzație metalică. 

emp-muzeu-chitara1

Expozițiile sunt împărțite în trei secțiuni: știință-ficțiune, muzică și cultură pop. Pe lângă aceste expoziții, puteți găsi și sunt instalații multimedia care invită interacțiuni practice, astfel încât vizitatorii să poată explora diferite instrumente muzicale și proiecte muzicale.

DSC_2906_2_o

„Can’t Look Away: The Lure of Horror Film” prezintă recuzită folosită în filmele de groază clasice, costumul de creatură extraterestră din Alien și toporul lui Jack Torrance din The Shining.   O parte a expoziției demne de menționat este infografia „100 de filme de groază de văzut înainte de a muri”, care prezintă cele mai bune filme de groază din anii 1920 până în 2000.

„Nirvana: Taking Punk to the Masses” este cea mai cuprinzătoare expoziție din lume care aduce un omagiu trupei Nirvana. Expoziția include 150 de piese de instrumente muzicale iconice, postere originale de muzică, fotografii, înregistrări și interviuri.

1

Expoziția de jocuri „Indie Game Revolution” este o experiență interactivă completă. Sunt afișate peste douăzeci de jocuri video de diferite scări. Este, de asemenea, una dintre cele mai populare expoziții din MoPOP.

3

4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s