Cele mai sigure destinații de Crăciun

Site-ul Best European Destinations a făcut o analiză a celor mai sigure piețe de Crăciun din Europa pe baza următoarelor criterii: nr. cazuri Covid/mil. de locuitori, nr. paturi spital/locuitor, apropiere aeroporturi, măsuri sanitare, transport public, furnizarea de gel hidroalcoolic, măști și trasee de circulație în interiorul pieței de Crăciun.  https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/coronavirus-safest-christmas-destinations/

Covid 19 Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Madeira drepturi de autor Cicero Castro - Cele mai bune destinații europene

Insulele Madeira – Portugalia

În Madeira nu au avut loc decese legate de Covid, fapt care face ca ea să fie cea mai sigură destinație de vacanță din Europa. Scanarea la aeroport întărește măsurile de securitate și sunt puse la dispoziție diferite dispozitive (geluri hidroalcoolice, măști). Totul este foarte bine explicat pe site-ul madeirasafetodiscover. O mască este obligatorie în unele locuri, dar nu la plajă, activități sportive și plimbări în natură . 

Piața sa de Crăciun este plină de: fructe și flori exotice, meșteșuguri locale, Vin din Madeira și prăjituri locale 100%.  Nu ratați festivitățile de la sfârșitul anului. Madeira a fost premiată de mai multe ori cu titlul de „ Cea mai bună destinație de Revelion din Europa ”. Asigurare de călătorie în Madeira www.portugaltravelinsurance.com

organicindia.ro

 Date de deschidere:  1 decembrie 2020- 10 ianuarie 2021. 

 Măsuri sanitare:  Pasagerii care zboară către arhipelagul Madeira trebuie să prezinte un test negativ la COVID-19 efectuat în termen de 72 de ore înainte de plecare sau îl pot efectua la sosire.  Formular care trebuie completat înainte de călătorie.

 Cel mai apropiat aeroport:  Funchal

Covid 19 cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - drepturi de autor Viena Calin Stan - Cele mai bune destinații europene

Sărbătoarea Adventului la Bazilica – Budapesta

Peste 100 de vânzători artizanali și gastronomici își oferă porticul, pe lângă popularele mâncăruri echitabile, precum și multe delicatese disponibile doar aici. Atmosfera decorată spectaculos este completată de spectacolul luminos de mare succes proiectat pe Bazilica în ultimii ani. Un  patinoar gratuit  cu patine poate fi amenajat gratuit pentru copii începând cu 20 noiembrie.

 Utilizarea obligatorie pentru dezinfectante pentru mâini și măști care vor fi disponibile la mai mulți expozanți, șosete de unică folosință pentru utilizatorii de patinoar, o cameră termică pentru monitorizarea târgului în ansamblu și personal medical calificat și un cort covid sunt planificate pentru un sejur sigur.

davopro.ro

 Date de deschidere: de  la 20 noiembrie 2020 până la 1 ianuarie 2021.

 Călătoria în Ungaria:  intrarea nu este permisă fără un motiv special.

 Măsuri sanitare:  scutirea poate fi acordată dacă intrarea se face din motive legitime și dacă examinarea sănătății este negativă. 

 Cel mai apropiat aeroport:  Budapesta

Covid 19 cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - drepturi de autor Viena Calin Stan - Cele mai bune destinații europene

Viena, Austria

Austria a fost de până la 10 ori mai puțin afectată decât unele țări europene. Spitalele sale nu au fost niciodată copleșite și numărul cazurilor grave de Covid-19 a rămas cu mult sub capacitatea spitalelor austriece. 

davopro.ro

De Crăciun nu este una, ci o multitudine de piețe de Crăciun care apar în toată Viena.  De la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, cele mai frumoase piețe din Viena se transformă în piețe magice de Crăciun. Aroma articolelor de panificație de Crăciun și pumnul fierbinte creează o atmosferă minunată înainte de Crăciun. Organizatorii lucrează în prezent la concepte de siguranță COVID-19 pentru a face posibil ca oaspeții să se bucure de o vizită plăcută la piețele de Crăciun din Viena, cu suficient spațiu pentru toată lumea.

Covid19-Craiova-Safest - Christmas-Markets-in-Europe

Craiova- România

Această destinație, care reunește instituții culturale de renume internațional, precum și evenimente artistice de renume mondial, a reușit să-și pună ofertele turistice în așteptare pentru a reveni mai bine în această iarnă și a vă întâmpina în cele mai bune condiții de securitate a sănătății.

davopro.ro

 Date de deschidere :  28 noiembrie 2020 – 1 ianuarie 2021.

 Călătoria în România:  intrarea din țările UE + este permisă fără restricții, cu excepția Luxemburgului, Maltei și a unor regiuni din Spania .

 Măsuri sanitare:  Călătorilor care vin din țări cu o rată de incidență mai mică sau egal cu cea din România, li se permite să intre fără restricții.

 Cel mai apropiat aeroport:   Craiova.

Covid 19 Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Piețele de Crăciun din Gdansk - Copyright Svetlana-Turchenick - Cele mai bune destinații europene

Gdansk – Polonia

Gdansk este amestecul perfect de siguranță și agrement, relaxare și descoperire pentru această vacanță de iarnă. Situat în centrul istoric, Târgul de Crăciun este ca un basm și captivează atât vizitatorii. Aici veți găsi străzi marcate numai pentru această perioadă specială a anului: ciocolată, scorțișoară, înger sau strada de ajun de Crăciun.

davopro.ro

 Date de deschidere : de  la 23 noiembrie 2020 până la 1 ianuarie 2021. 

 Călătorie în Polonia:  cetățenilor UE li se permite să intre fără restricții.

 Măsuri sanitare:  Un formular de localizare a pasagerilor și o declarație de sănătate publică sunt solicitate pe zboruri.

 Cel mai apropiat aeroport:  Gdansk 

Covid 19 Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Piața de Crăciun din Dresda Copyright Pani-Garmyder - European Best Destinations

Dresda – Germania

Saxonia este una dintre regiunile cel mai puțin afectate de Coronavirus în Europa, cu până la 15 ori mai puține  decese de Covid-19 decât alte regiuni europene.  Dresda lucrează pentru a găsi modalități de a permite pieței să meargă mai departe cu restricții relevante. Luminile strălucitoare, stelele care sclipesc, fețele copiilor strălucitoare, mirosul de turtă dulce și colindele de Crăciun, se vor lăuda cu un caracter unic. Specialitățile regionale, cum ar fi meșteșugurile din lemn Ore Mountain, țesăturile lusatiene imprimate în albastru și stelele moraviene, sunt deosebit de populare.

organicindia.ro

 Date deschidere :  din 26 noiembrie până în 24 decembrie 2020. 

 Călătorie în Germania:  oricine a petrecut timp într-o zonă de risc cu până la 14 zile înainte de intrarea în Germania, dacă este solicitat de oficiul sanitar competent, trebuie fie să furnizeze dovada de a fi testat negativ pentru SARS-CoV-2 sau de a fi testat în termen de 14 zile de la intrarea în Germania. O țară sau o zonă „cu risc ridicat” – când există mai mult de 50 de infecții noi la 100.000 de persoane în ultimile șapte zile.

 Măsuri sanitare:  Nu este necesară nicio documentație specială.

Covid 19 Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Piața de Crăciun din Zagreb Copyright Stjepan-Tafra - Cele mai bune destinații europene

Zagreb – Croația

Cu  13 ori mai puține decese de Covid-19 pe milion de locuitori decât unele țări europene, Croația este văzută ca o destinație sigură pentru vacanța de iarnă. 

Zagreb a fost votat „Cea mai bună piață de Crăciun din Europa“ de către sondajul online European Best Destinations de trei ori la rând. Zagreb va întâmpina călătorii anul acesta cu standarde sanitare adaptate situației (dozatoare de gel hidroalcoolic pe toată piața, dezinfectare patine pentru gheață, măști pentru vânzători și plexi de protecție pentru cei care oferă mâncare etc.). Piața este foarte mare în tot orașul și veți găsi atmosfera care vi se potrivește pentru o vacanță sigură și relaxată în capitala Croației.

organicindia.ro

 Date de deschidere (piața de Crăciun):  date în așteptare. 

 Măsuri sanitare:  Este obligatorie poartarea măști în transportul public, taxiuri, magazine și alte spații comerciale. Screening la sosire. 

 Călătorie în Croația:  Cetățenilor țărilor UE +, li se permite să intre în Croația fără restricții, trebuie să completeze formularul EnterCroatia .

 Cel mai apropiat aeroport:  Zagreb.

baden-banden-market-Christmas

Baden-Baden – Germania

Cu o populație echivalentă cu Belgia, dar de 5 ori mai puține decese legate de Covid-19 , regiunea Baden-Württemberg este una dintre cele  mai sigure destinații  de iarnă.

În sezonul de dinainte de Crăciun, Baden-Baden invită oaspeții să viziteze frumoasa sa piață de Crăciun („Christkindelsmarkt”) situată la intrarea în splendidele parcuri și grădini din Baden-Baden „Lichtentaler Allee”. În perioada 26 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, vizitatorii vor întâlni un program de muzică live distractiv și străzi mici de colibe festive, unde mii de lumini strălucitoare de Crăciun vor crea o atmosferă festivă.

davopro.ro

 Date deschidere (piața de Crăciun):  26 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021.

 Călătorie în Germania:  vezi Dresda

 Măsuri sanitare:  Nu este necesară nicio documentație specială.

 Cele mai apropiate aeroporturi:  Stuttgart (1h20) sau Aeroportul Frankfurt (2h)

Covid 19 Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Bratislava Crăciun Market Copyright Copyright Rasto-SK - Cele mai bune destinații europene

Bratislava – Slovacia 

 Slovacia a înregistrat până acum de  75 de ori mai puține  decese legate de Covid-19 la un milion de locuitori decât cele mai afectate țări europene. 

Pre-Crăciunul din Bratislava este legat de străzi strălucitoare, pomi de Crăciun și standuri pline de bunătăți și produse meșteșugărești. Piața de Crăciun este situată în Piața Principală și Piața Hviezdoslav din centrul orașului până pe 23 decembrie. În ultimii ani, Piața de Crăciun a migrat și în alte locații ale centrului orașului, precum castelul Bratislava sau piața din fața centrului comercial Eurovea. 

 Date deschiderii (piața de Crăciun):  23 noiembrie – 23 decembrie 2020. 

 Călătorie în Slovacia:  intrarea din țările UE + este permisă fără restricții din partea țărilor clasificate „ cu risc scăzut ” d.p.v. epidemiologic.

 Măsuri sanitare:  Documentație obligatorie de călătorie: Nu

Covid 19 - Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Piața de Crăciun din Dusseldorf - Copyright Peeradontax - Cele mai bune destinații europene

Dusseldorf – Germania

 Düsseldorf ,cu de 10 ori mai puține cazuri severe de Covid-19 pe milion de locuitori decât unele regiuni europene, e una dintre cele mai sigure destinații pentru vacanțele de iarnă. Diferite piețe de Crăciun vă așteaptă în Düsseldorf, o destinație care se potrivește în special gurmanzilor.

 Date de deschidere (piața de Crăciun): de  la 23 noiembrie până la 30 decembrie 2020. 

 Călătorie în Germania:  vezi Dresda.

 Măsuri sanitare:  Nu este necesară nicio documentație specială.

 Cel mai apropiat aeroport:  Düsseldorf.

Covid 19 Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Piețele de Crăciun din Ljubljana - Copyright Donaturat - Cele mai bune destinații europene

Ljubljana – Slovenia

Cu 12 ori mai puține cazuri severe de Covid-19  la un milion de locuitori decât cele mai afectate țări din Europa, Slovenia este poziționată ca una dintre cele mai sigure destinații din această iarnă.  Slovenia este destinația europeană cea mai premiată de Comisia Europeană pentru angajamentul său față de turismul durabil. 

 Puteți închiria o mașină și puteți descoperi diferite locuri din țară, cum ar fi Bohinj, cea mai bună bijuterie ascunsă din Europa sau Valea Soca , Radolca . 

 Ljubljana e o destinație teribil de romantică, ce găzduiește o piață de Crăciun considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Europa. 

 Date deschiderii (piața de Crăciun):  27 noiembrie 2020-2 ianuarie 2021.

 Călătoria în Slovenia: în funcție de situația lor epidemiologică, Slovenia împarte țările în trei categorii (verde, galben și roșu), fiecare categorie având un set diferit de reguli de intrare. Călătorii pot intra în Slovenia fără restricții din țările care aparțin categoriei verzi.

 Măsuri sanitare:  în spațiile publice interioare și în vehiculele de transport public, mască e obligatorie. Carantină se aplică pentru călătorii din lista roșie și galbenă. Nu este necesară nicio documentație suplimentară.

 Cel mai apropiat aeroport:   Ljubljana.

Covid 19 cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Piața de Crăciun din Praga - Copyright Pavlo-Khomenskyi - Cele mai bune destinații europene

Varșovia, Polonia

Polonia este una dintre țările europene cel mai puțin afectate de Coronavirus, alături de Portugalia și Grecia. Niciun spital nu a fost supraîncărcat, Polonia având mai multe paturi de spital pe locuitor decât Olanda sau Elveția.

Descoperiți cele două piețe principale de Crăciun din Varșovia în deplină siguranță datorită măsurilor luate de autoritățile locale, cum ar fi gelul hidroalcoolic distribuit, rutele semnalizate pentru a asigura distanțarea socială pe piață și plata fără contact în această piață de Crăciun.

Date de deschidere (piața de Crăciun): în  perioada 29 noiembrie – 24 decembrie 2020. 

 Călătorie în Polonia:  cetățenilor țărilor UE +, precum și soților și copiilor lor li se permite să intre în Polonia fără restricții.

 Măsuri sanitare:  Un formular de localizare a pasagerilor și o declarație de sănătate publică sunt solicitate pe zboruri.

 Cel mai apropiat aeroport:  Varșovia .

rothenburg-ob-der-tauber-market-Christmas

Rothenburg ob der Tauber – Germania

Cu aproape de 5 ori mai puține cazuri de Covid decât în ​​alte părți ale Europei, Bavaria este una dintre cele mai sigure destinații din Europa.   Rothenburg ob der Tauber este probabil cea mai magică destinație de Crăciun, un oraș ce pare a fi construit pentru a servi ca fundal pentru una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Germania.

Cu măsuri preventive, dar și cu multe spitale bine echipate, Germania nu a cunoscut o situație critică în timpul pandemiei. Germania este mai deschisă călătorilor decât multe țări europene, fiin însă obligatorii distanțarea socială și purtarea măști, dar nu testul Covid-19 (cu excepția călătorilor din țările cu risc).   

davopro.ro

 Date deschiderii (piața de Crăciun):  23 noiembrie – 23 decembrie 2020. 

 Călătorie în Germania: vezi Dresda

 Cele mai apropiate aeroporturi:   Stuttgart (1h30 cu mașina).

Covid 19 Cele mai sigure piețe de Crăciun din Europa - Piața de Crăciun din Graz - Copyright Harry Schiffer - Cele mai bune destinații europene

Graz – Austria

davopro.ro

Austria a rămas o destinație sigură pe tot parcursul acestei pandemii, datorită măsurilor preventive și de sănătate luate de autorități și este văzută ca o destinație sigură pentru vacanțele de iarnă în Europa .

 În Graz , cea mai veche piață de Crăciun are loc în jurul bisericii franciscane.  În apropiere se află piața de Crăciun din fața Primăriei, cu bradul uriaș de Crăciun și caruselul de modă veche pentru copii. Dacă doriți să combinați cumpărăturile de Crăciun cu o cauză bună și un divertisment bun, sunteți în locul potrivit la Eiserne Tor. Această piață este condusă exclusiv de organizații caritabile locale, iar încasările sunt destinate proiectelor caritabile selectate.

cele mai bune-piețe-de-Crăciun-din-Europa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s