Cele mai puternice pașapoarte din lume ! Pașaportul românesc e pe locul 16 !

Indicele Henley Passport este clasamentul tuturor pașapoartelor din lume în funcție de numărul de destinații pe care deținătorii lor le pot accesa fără o viză prealabilă, adică să poate intra fără viză sau să o poată obțină la sosire. Clasamentul actualizat trimestrial, se bazează pe date exclusive oferite de IATA, care deține cea mai mare și mai precisă bază cu date despre călătorii din lume.

Pe primul loc în lume în anul 2020, este situat pașaportul japonez, cu care se poate intra în 191 de țâri de pe glob fără să fii nevoit să primești viză prealabilă. Pe locul doi se află tot un pașaport asiatic, Singapore, care este acceptat în același mod în 190 de țări. La doar o lungime distanță se află doua state, dintre care unul e tot din…Asia (Coreea de Sud) iar celălalt din Europa (Germania), ai căror cetățeni pot intra fără viză sau cu viză la sosire în 189 de state.

România este a 40- a țară din lume ca putere a pașaportului, dar clasamentul oficial Henley o indică ca fiind pe locul 16, întrucât mai multe țări, ce au același punctaj, ocupă o singură poziție (ex. Chile. Cipru și Monaco ocupa poziția a 15-a cu 174 de puncte). Pașaportul românesc este acceptat în condițiile de mai sus, în 172 de țări.

Cel mai slab pașaport din toată lumea, este cel din Afganistan, ai cărui cetățeni nu sunt acceptați sau pot intra doar cu viză prealabilă, în majoritate statelor din lume. Afganii se pot ,,mândri” că pot intra fără viză sau cu viză la sosire doar în 28 de state! Tot în coada clasamentului se situează Irak, Siria, Pakistan, Yemen și Somalia, care și ele la rândul lor sunt state musulmane și sunt măcinate de luptele interne.

Clasamentul final cât și raportul complet pentru anul 2020, întocmite de site-ul Henley, pot fi vizualizate accesând linkul de mai jos ; https://www.henleypassportindex.com/global-ranking

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s