OPT TURIȘTI IDIOȚI ÎN ȚĂRI STRĂINE

KEVIN SCOTT SUTAY


Lui Kevin Scott Sutay, din SUA, aflat în vacanță în Columbia, i-a venit ideea să meargă până la granița columbiano-venezueleană, una deosebit de periculoasă astăzi. Deși poliția locală și personalul de la hotel l-au sfătuit să nu meargă, el a luat în derâdere acele vorbe și a plecat cu zâmbetul pe buze prin junglă. Cel mai bun lucru care i se putea întâmpla, era să fie răpit. Asta dacă nu calca pe o mină terestră, dacă nu nimerea în timpul unui atac aerian guvernamental sau nu era mușcat mortal de un șarpe sau să se rătăcească prin junglă. Însă a avut norocul să fie răpit ! Din fericire, FARC nu avea chef să-și bată recordul anterior de „cel mai longeviv ostatic” de 13 ani și Sutay a fost eliberat după numai patru luni, în urma unui efort comun de mediere.

EVAN HUNZIKER


În 1996, Hunziker, în vârstă de 26 de ani, se îmbătase în China, când prietenii lui l-au îndemnat să înoate peste râul Yalu. Doar că acest râu se află pe granița dintre China și… Coreea de Nord. Așa că ,,eroul” a supraviețuit înotului, dar a ajuns pe mâinile unor fermieri, care l-au predat autorităților și fiind acuzat de spionaj, a fost aruncat în închisoare. Închisorile nord-coreene sunt unele din cele mai neplăcute locuri. În momentele lor cele mai bune ! El a fost reținut timp de trei luni, înainte ca un congresman, să zboare la Phenian și să-i negocieze eliberarea. A fost această poveste un avertisment pentru alți frați de beții ? Se pare că nu ! Pentru că doar peste un an, autoritățile sud-coreene au arestat un turist american, care de asemenea, încercase să înoate în Coreea de Nord.

VINCE ACORS


În 2008, în timp ce vizita Dubaiul a întâlnit pe o compatrioată, iar după mai multe pahare de șampanie cei doi făceau un sex bețiv pe o plajă publică. Cum au reacționat autoritățile musulmane, care i-au prins în flagrant ? I- au fost amendat și închis pe amândoi timp de șase luni ! Întrucât Acors trebuia să lucreze în acel moment ca director al unei companii de telecomunicații din Marea Britanie, aceasta s-a dovedit a fi pentru el o sentință foarte costisitoare. Ghinionul lui Acors nu s-a încheiat aici. După ce autoritățile din Dubai i-au dat permisiunea de a se întoarce în Marea Britanie, acesta a reușit să-și încurce documentele de confirmare a zborului, motiv pentru care a fost… arestat din nou ! Partenera sa și-a pierdut slujba din Dubai și a fost forțată să se întoarcă în Marea Britanie.

ANTTI TAPIO PELTOMAKI


Antti Tapio Peltomaki, un finlandez de 35 ani, aflat în vacanță în Singapore, după ce a băut o cantitate de alcool „astronomică”, și-a smuls hainele, s-a prăbușit pe stradă și a plesnit un ofițer de poliție care încerca să-l trezească. Din fericire pentru el, polițiștii din Singapore sunt mult mai reținuți decât cei din America, așa că a fost doar arestat. Din păcate, pentru finlandezul bețiv, autoritățile l-au reținut în țară timp de două luni, l-au amendat cu 1.000 de dolari și apoi l-au închis încă o lună.

OLIVER JUFERÎnainte de a muri în 2016, regele Bhumibol era venerat de întreg poporul thailandez. A face glume despre el sau familia lui, te poate trimite în închisoare de zeci de ani. Un thailandez a fost amenințat cu 37 de ani doar pentru că a insultat câinele regelui.

Oliver Jufer era, fără îndoială, conștient de acest lucru, atunci când s-a apucat să vopsească cu un spray nenumărate poze cu regele și regina. În Thailanda, acest tip de desconsiderare pentru sentimentele regale îți poate aduce până la 75 de ani de închisoare. Adică mai mult decât dublul anilor pe care J. Hinckley Jr. i-a petrecut în închisoare pentru tentativa de asasinarea lui Ronald Reagan. Condamnarea lui Jufer a fost redusă la 20 de ani după ce a pledat vinovat, apoi la 10 ani și în cele din urmă a fost grațiat de rege.

HARUNA YUKAWAUn ratat japonez, Yukawa, de 41 de ani, a decis să plece în căutarea aventurii, într-un loc din care oameni, de regulă, fug. În Siria, acolo unde exista un război civil nimicitor și unde ISIS era pe scenă. Yukawa a decis că acesta va fi locul perfect pentru a-și găsi sensul în viața sa. Făcând rost de acreditări, a plecat spre Alepp, în calitate de consultant de securitate pentru a ajuta companiile internaționale. Japonezul a fost rapid capturat de ISIS, ținut ostatic și apoi executat după ce a eșuat răscumpărarea sa. Din păcate, a fost capturat și executat și un jurnalist japonez, care a plecat în Siria pentru a-l ajuta pe compatriotului său.

„BUDGIE NINE”

„Budgie Nine” erau un grup de tineri, bogați, cărora le plăcea să-și petreacă timpul bând bere, să vorbească tare în țări străine și să-și etaleze slipurile de înot în locuri nepotrivite. În acest caz, acel loc nepotrivit era Malaezia, iar slipii lor erau decorați cu steagul malaysian. Autoritățile din statul musulman, au considerat acest lucru ca fiind o ofensă adusă drapelului și i-au condamnat pe tineri la câte patru zile în închisoare înainte de a fi deportați. Ulterior, unul dintre ei a lucrat pentru guvernul australian, ceea ce înseamnă că fapta sa a căzut bine la Canberra.

OCCIDENTALII FĂRĂ ADĂPOST DIN THAILANDA„Când ești singur și viața te face singur, poți oricând să mergi … în Thai-land”, spune un cântec al Petulei Clark. Plajele statutului asiatic sunt pline de britanici și americani care profitând de un stil de viață ieftin, își depășesc vizele și ajung uneori să fie prinși după ani buni de chefuială.

Pentru depășiri minore, străinii plătesc 14 USD, iar pentru perioade mai lungi de timp, această cifră poate crește la 571 dolari plus închisoare. Cu cât stai mai mult, cu atât poți petrece mai mult în închisoare, iar închisorile thailandeze sunt genul de locuri care fac ca alte închisori să pară parcuri de distracții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s