Ce nu spun companiile aeriene despre întârzierile de la decolare!

De curând am citit un articol scris de o fostă însoțitoare de zbor care a adunat în cariera ei de 32 de ani nu mai puțin de 2.000 ore de întârziere a zborului ! Ea a trecut în revistă câteva cazuri dintre cele pe care le-a trăit sau auzit. Unele dintre ele, ce mi s-au părut interesante și hazlii totodată, le redau în rândurile de mai jos.

O cursă ce pleca din Harare (Zimbabwe) către Johannesburg (Africa de Sud) a fost întârziată cu cinci ore, deoarece căpitanul nu a reușit să treacă de punctul de control al securității. Agenții de securitate i-au cerut căpitanului să-și scoată pantofii, după ce magnetometrul a sunat. Când a sunat a doua oară, i s-a cerut să-și scoată centura. Cel de-al 3-lea bip-bip a declanșat un protest dur din partea căpitanului, care a constat în dezbrăcarea rapidă a acestuia până la chiloți ! Probabil că lenjeria intimă nu a fost pe placul africanilor, care l-au arestat pe căpitan ! Dacă nu l-ar fi oprit la timp, el ar fi putut ajunge asemeni călătorului de mai jos. :-))

Un pilot al unei companii de stat din Indonezia s-a prezentat în timp util la serviciu gata să-și ducă călătorii într-o cursă internă spre Surabaya. Până aici toate bune, doar că el se afla într-o stare de avansată ebrietate care i-au făcut pe controlorii de trafic să-i refuze decolarea. În cele din urmă s-a decis ținerea la sol doar a pilotului, care a fost înlocuit. Cum a trecut de controlul de securitate ?! Am găsit dovada pe you toube :

O altă povestire haioasă este aceea în care zbor din New York către Los Angeles a fost întârziat deoarece căpitanul nu se prezentase la avion. Pasagerii și restul echipajului au așteptat o oră. Apoi două. Pasagerii care erau deja supărați, au devenit furioși. Tot ce li s-a putut spune a fost doar: „Căpitanul este pe drum, prins într-un abuteiaj”. Când în cele din urmă a apărut căpitanul, cu fața roșie și transpirat, cabina a izbucnit în aplauze. Odată ce au fost în aer, vocea căpitanului a răsunat în sistemul de sonorizare :„Îmi cer scuze pentru întârziere”, după care a continuat să-i povestească copilotului ce anume se întâmplase. Încurcase programul de zbor, crezând că are cursa a doua zi ! Doar că…uitase să închidă sistemul de sonorizare ! :-))

Un pilot al companiei Delta se pregătea sufletește pentru plecarea în cursă, în camera de hotel situată în apropierea aeroportului. Doar că până să ajungă el la aeroport, a ajuns poliția la ușa lui și l-a arestat. De ce ? Pentru că în timp ce stătea dezbrăcat la geam s-a mângâiat singur, în văzul unor trecători. Călătorii au ,, beneficiat” de o întârziere de câteva ore bune, aflând cauza reală din presă. Ulterior a fost găsit nevinovat și a primit 300.000 $ despăgubire. Motivul ? În timp ce se mângâia indecent la geam, el nu avea de unde să știe că este privit de alți oameni !!! Și acest caz l-am găsit relatat în presa din SUA. https://nypost.com/2019/11/12/pilot-arrested-for-being-naked-gets-300k-wrongful-arrest-settlement/

 Un zbor ce care urma să decoleze pe ruta New York – Zurich a fost întârziat până a doua zi din cauza problemelor de „echipaj”. Cum nimeni nu a anunțat ce însemnau acele ,,probleme ”, s-a presupus că unul din piloți se îmbolnăvise sau că depășise limita legală a orelor de zbor. Însă ceva mai târziu aveau să afle că unul dintre ei fusese arestat la o petrecere, pentru comportament obscen. Judecătorul refuzase să-l elibereze deoarece prezenta un risc pentru zbor. Compania aeriană nu a putut înlocui pilotul, astfel că pasagerii și-au petrecut noaptea la un hotel, pe cheltuiala companiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s