Cele mai aglomerate rute ale companiilor aeriene în ianuarie 2021

După ce luna ianuarie aproape că a trecut, am dorit să văd cum se mișcă ,,lumea zborului” în noul an. După câteva scotociri pe internet am găsit câteva date edificatoare. Deși mă așteptam ca asiaticii să domine această piață, nu credeam să o facă într-o manieră atât de categorică !

Cele mai aglomerate 10 rute aeriene interne sunt toate din Asia ! 10 din 10 ! Coreea de Sud își păstrează coronița pentru că 1,07 milioane de pasageri au zburat între insula Jeju și Seoul. În schimba China și Japonia dețin câte 3 poziții din primele 10 locuri ! Celelalte sunt împărțite între Indonezia, Arabia Saudită și Vietnam. Sunt curios ce număr de pasageri o fi înregistrat TAROM-ul în această perioadă… 🙂

 În ceea ce privește zborurile internaționale, cea mai aglomerată rută e Dubai – Londra Heathrow (cu 190.365 de pasageri), semn că englezilor le place vacanța ! 🙂 Oare nu or fi ..exportat” pe plajele din Dubai și noua tulpină de coronavirus ? 😦 În acest clasament, asiaticii nu mai au monopol, ceea ce mă face să cred că pentru ei termenul de ,,vacanță” e unul peste care s-a așternut praful. Poate că și de aceea au număr relativ scăzut de infectări, raportat la numărul total populației ! În schimb am sesizat că cel mai mare important aeroport din Cairo ocupă două locuri din primele 10, întrucât în această perioadă mulți dintre pasageri se îndreaptă înspre Arabia Saudită !

Interesant e faptul că oricât ai răsuci tabele respective, un lucru e clar în această perioadă : America de Sud și Australia sunt out !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s