Care este cel mai rar pașaport din lume ?

 Un pașaport care există doar în 500 de exemplare și care este emis de Ordinului Suveran Militar al Maltei ! Deși din el fac parte 13.500 de cavaleri, 80.000 de voluntari permanenți și 25.000 de angajați, doar 500 dintre aceștia primesc pașapoarte și unul este emis pentru o durată mai mare de 4 ani. Adică cel al Marelui Maestru, care deține un pașaport permanent.

Acest Ordin acordă pașapoarte doar membrilor guvernului, ai misiunilor diplomatice ( soțiilor și copiilor minori) și personalităților de rang înalt. 

Activă în prezent în 120 de țări, instituția oferă servicii medicale, sociale și umanitare refugiaților și altor persoane care au nevoie. Ordinul menține relații diplomatice cu 106 state, și toate acestea îi acceptă pașapoartele de călătorie. Ce țări nu îi recunosc pașaportul ? Doar 3 ! Statele Unite, Marea Britanie și Noua Zeelandă !.

Pașapoartele sunt conforme cu standardele Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și includ chiar și caracteristici biometrice. Ordinul este practic singurul stat din lume fără teritoriu, având doar două proprietăți extrateritoriale în Roma, de unde emite propriile sale timbre poștale, monedă și pașapoarte !

Printr-un acord bilateral, Malta permite Ordinului să utilizeze porțiunea superioară a Fortului St. Angelo timp de 99 ani, dar poate rezilia documentul în orice moment după trecerea a 50 de ani.

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s