Cele mai bune 10 destinații de vacanță din Europa în 2021

1. Braga, Portugalia

braga-european-best-destination-2021-Copyright-Ticiana-Giehl

Așa-numita Roma portugheză a fost votată ca fiind cea mai bună destinație europeană în 2021. Braga este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, deși este mai puțin cunoscut. ! Dacă în oraș este Covid ? Braga fost recunoscută la nivel european ca fiind unul din orașele care a răspuns cel mai rapid pentru a se opri epidemia. Aici s-au luat măsuri urgente pentru protejarea celor vulnerabili !

 Cel mai apropiate aeroport :  Porto.

 Cele mai recente informații Covid-19: https://reopen.europa.eu/en/map/PRT/7001

2. Roma, Italia

Roma - Cele mai bune destinații europene 2021 - Shutterstock Editorial Viacheslav Lopatin - Cele mai bune destinații europene

„Roma Caput Mundi” =,, Roma este capitala lumii” ! Dintotdeauna Roma a fost unul dintre orașele europene preferate pentru călătorii din întreaga lume. Romanii au modelat granițele Europei și au îmbogățit-o cultural ca nici o altă civilizație. Roma este un muzeu în aer liber ! Roma este…Roma ! 🙂

Cel mai apropiat aeroport: Fiumicino.

 Cele mai recente informații Covid-19:  https://reopen.europa.eu/en/map/ITA/7001

3. Cavtat, Croația

cavtat-croatia-best-destinations-2021

Anul acesta Cavtat se află din nou în topul celor mai bune destinații din Europa. Orașul croat este un amestec de soare, mare, gastronomie, natură și cultură. Oraș ce se află la doar 18 km de Dubrovnik, în așa-numita Toscana croată. În centrul vechi se ascund numeroase cafenele și restaurante minunate. Orașul are o faleză căptușită cu palmieri, care e descrisă ca fiind asemănătoare celei din Saint Tropez.

 Cel mai apropiat aeroport:  Dubrovnik (10 minute cu mașina / taxi).

 Cele mai recente informații Covid-19: https://reopen.europa.eu/en/map/HRV/7001

4. Florența, Italia

Florența-Italia-cele mai bune destinații-2021

Este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din lume și cu siguranță una dintre cele mai bune destinații din Europa. Florența este un oraș care atrage deopotrivă iubitorii de artă cât și gurmanzii. În timpul sejurului nu trebuie omise „Cattedrale di Santa Maria del Fiore”, Galeriile Uffizi, Mercato Centrale, Galleria dell’Accademia și multe altele. Pentru mine, Florența e locul unde istoria e pură ! E locul unde se află cea mai faimoasă statuie din lume : David ! E…Santa Croce ! 🙂

Cel mai apropiat aeroport:  Florența.

 Cele mai recente informații Covid-19: https://reopen.europa.eu/en/map/ITA/7001 

6. Kotor, Muntenegru

Kotor este înconjurat de un zid impresionant construit în timpul Republicii Veneția, ce reflectă influența venețiană în arhitectură. Golful Kotor este numit cel mai sudic fiord din Europa, fiind unul dintre cele mai mari din Marea Adriatică. În ultimii ani, orașul e vizitat de tot mai mulți turiștii, care sunt atrași atât de frumusețea naturală a golfului cât și a orașul vechi.

Cei care vin la sfârșitul lunii august, nu trebuie să rateze o paradă de bărci costumate care merge de la Muo până la Dobrota, dar nici orașul baroc Perast sau insula Doamna Stâncilor. 

 Cel mai apropiate aeroport: Tivat (10 minute cu mașina)

 Cele mai recente informații Covid-19:  https://www.montenegro.travel/en/news/1692

7. Insulele Canare, Spania

insule-canare-spania-cele-mai-bune-destinații-2021

Insulele Canare se bucură de un soare permanent (exceptând noaptea 🙂 ) ! Insula Lanzarote, atinge până la 2.500 de ore de soare pe an, un record pentru Europa. Temperatura în timpul iernii nu este niciodată mai mică de 14 grade. Tenerife este cea mai mare și cea mai populată, Lanzarote are un vulcan activ, Fuenteventura are cele mai lungi plajele… Dar nici celelalte patru insule nu sunt de neglijat !

 Cel mai apropiat aeroport: Gran Canaria sau Tenerife.

 Cele mai recente informații Covid-19: https://reopen.europa.eu/en/map/ESP/7002

8. Capri, Italia

capri-italia-cele mai bune-destinații-2021

Capri este una dintre cele mai frumoase insule din Europa, având peisaje superbe și o mare aglomerație de vedete/km2. 😉 Insula e bogată în locuri excepționale, cum ar fi Grota Albastră (împăratul Tiberiu a folosit-o ca piscină privată), grădinile lui Augustus sau faimoasa „Via Krupp”. Cu puțin noroc, aici îi poți întâlni pe George Clooney, Leonardo di Caprio sau Kim Kardashian. …cărora le poți da un autograf ! 😀

 Cele mai apropiate aeroporturi:  Napoli.

 Cele mai recente informații Covid-19: https://reopen.europa.eu/en/map/ITA/7001

9. Ghent, Belgia

ghent-belgia-best-destinations-2021

Ghent este la fel de cosmopolit și plin de viață ca Anvers, la fel de liniștit ca o plimbare de-a lungul canalelor din Bruges și la fel de ,,gastronomic” ca și Bruxelles. El este una dintre cele mai frumoase destinații din Europa, dar și un loc perfect pentru shopping și cultură.

 Cele mai apropiat aeroport:   Bruxelles

 Cele mai recente informații Covid-19: https://reopen.europa.eu/en/map/BEL/7002

10. Calpe, Spania

Calpe-spania-cele-mai-bune-destinații-de-vizitat-europa

Calpe este un loc ideal pentru o vacanță în care să se combine plaja cu natură, gastronomie, cultură și istorie. Aici se află o duzină de plaje și golfuri care îi așteptă turiști pentru a le reîncărca bateriile. Un adevărat simbol al Calpei e „Penon de Ifach”, o stâncă enormă (300m înălțime) care e conectată la orașul printr-un istm. Calpe este potrivit și pentru „trândăvie”, pentru că aici soarele strălucește din ianuarie până în decembrie. 

 Cel mai apropiat aeroport:  Alicante

Cele mai recente informații Covid-19: https://reopen.europa.eu/en/map/ESP/7001

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s