Din vară va fi introdus Certificatul verde de călătorie în U.E.

Ieri, Comisia Europeană a propus crearea unui certificat verde care să faciliteze libera circulație în interiorul UE în această perioadă. Prețiosul act va dovedi că o persoană a fost vaccinată, că are un rezultat negativ al unui test covid sau că a trecut prin boală. https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/covid-19-digital-green-certificates_en

Certificatul va fi atât în format digital cât și pe hârtie, și va gratuit. El va conține informații precum, numele, data nașterii, data eliberării, informații relevante despre vaccin / test / recuperare și un identificator unic.

U.E. dorește ca acest document să intre în vigoare de la 1 iunie și să funcționeze până când se va declara sfârșitul pandemiei. Deci, fiecare turist ce va trece granița unui stat din U.E. și va prezenta certificatul, va fi primit fără restricții după scanarea acestui document.

Certificatul verde digital va acoperi trei tipuri de certificate: certificate de vaccinare, certificate de testare (test NAAT / RT-PCR sau test rapid de antigen) și certificate pentru persoanele care s-au recuperat după COVID-19.

Propunerea Comisiei Europene va trebui însă discutată și aprobată de Parlamentul European și de statele membre, care vor trebui să pregătească și logistica eliberării și verificării certificatelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s