Lista galbenă a devenit tricoloră ! Copiii ce sosesc din zonele roșii și galbene, nu mai sunt exceptați de la carantină !

Vechea lista galbenă a fot schimbată radical ! Ea va cuprinde 3 categorii de țări care, vor fi colorate în verde, galben și roșu ! …sau altfel de spus, 3 liste într-una singură !

Categoriile exceptate de la carantină, au rămas în mare cam aceleași, cu două diferențe majore. Prima ar fi aceea că în Hotararea nr. 28/14.05.2021, copii nu mai sunt menționați ca fiind exceptați de la carantină ! Adică, e obligatoriu ca la întoarcerea dintr-o țară galbenă sau roșie, să prezinte și ei un test PCR cu rezultatul negativ ! Nu mai contează vârsta lor !

A doua diferență majoră e aceea că din categoria exceptaților nu mai fac parte persoanele ce au trecut prin boala Covid. Nu contează dacă a trecut o zi sau 90 de zile de la însănătoșire ! Deci, și în cazul lor va trebuie vaccin sau un test negativ PCR care să fie efectuat în ultimele 72 ore.

Important e și faptul că în cazul întoarcerii dintr-o țară galbenă sau roșie, carantina poate fi părăsită după 10 zile, dacă a fost obținut un rezultat negativ PCR, după 8 zile de la intrarea în țară.

Lista verde cuprinde țările sau teritoriile din care te poți întoarce fără a fi nevoit să prezinți vreo anumită dovadă pentru a scăpa de carantină. Adică e similară cu absența țărilor de pe vechea listă galbenă.

În lista galbenă sunt incluse țările/teritoriile din care, atunci când te întorci în România, va trebui să stai în carantină 14 zile. …dacă nu faci parte din rândul categoriilor exceptate. Cele mai importante nume de pe această listă sunt : Germania, Grecia, Italia, Austria, Spania, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite.

Din multitudinea persoanelor exceptate de la carantină de pe lista galbenă, cele mai importante sunt următoarele :

Lista roșie cuprinde țările din care, la întoarcere, va trebui să stai în carantină dacă nu prezinți dovada că ai ,,făcut” vaccinul și că au trecut cel puțin 10 zile de la rapel. În această situație, testul PCR negativ, nu mai este valabil !

Dintre cele 32 de țări ,,roșii”, în prezent fac parte și Maldive, Olanda, Croația, Franța , Belgia, Serbia.

Pentru cei aflați în tranzit, se va menține excepția carantinării, însă în cazul lor, perioada de ședere în România s-a redus doar la 24 ore.

7 gânduri despre “Lista galbenă a devenit tricoloră ! Copiii ce sosesc din zonele roșii și galbene, nu mai sunt exceptați de la carantină !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s