Marea Britanie a devenit ,,roșie”! Turcia, Croația și Cipru sunt ,,verzi” !

Listele roșii și galbene ce includ țările cu risc epidemiologic, au fost actualizate ! Dacă pe listele vechi se aflau înscrise 51 de țări/teritorii, pe cele actuale se regăsesc doar 47 de poziții. Scăderea se datorează faptului că lista galbenă a fost micșorată cu 4 poziții.

https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2489-hotarare-cnsu-nr-37-din-04-06-2021/file

Lista Roșie

La fel ca și lista veche, cea prezentă cuprinde același număr de țări : 23. Cu ocazia actualizării, 3 state (toate europene) au părăsit lista roșie (devenind galbene) : Suedia, Letonia și Olanda.

Totodată, alte 3 țări au fost ,,promovate” din zona galbenă pe această listă, cea mai importantă ,,înroșire” reprezentând-o Marea Britanie ! Alături de U.K. , pe lista roșie au mai fost trecute Bolivia și Sint Martin.

America de Sud rămâne în continuare zona cea mai ..roșiatică” de pe glob, având 8 țări pe această listă. Ea este urmată de Europa, care are doar 4 țării roșii (Marea Britanie, Lituania, Franța și Georgia). Asia, Africa și America Centrală și Zona Caraibelor completează ,,podiumul” cu câte 3 state. În zona Peninsulei Arabe doar 2 state sunt ,,roșii”.

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuia să știe că sunt scutiți de la carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Galbenă

Lista galbenă se află într-o perioadă de ,,restrângere” pentru a doua săptămână consecutiv ! În loc de 28 de state/teritorii care erau prezente pe lista veche, pe cea nouă mai sunt doar 24.

Ce țări au fost ,,îngălbenite” ? Doar 5 state. În afara celor 3 țări care au fost ,,retrogradate” din zona roșie (Suedia, Letonia și Olanda), alte două au schimbat culoare verde cu cea galbenă (Panama și Cuba).

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? 9 state. Trei dintre ele au fost ,,promovate” pe lista roșie (Marea Britanie, Bolivia și Sint Martin), iar alte șase au fost ,,înverzite”. Interesant e că cinci dintre țările devenite verzi sunt din Europa (Cipru, Croația, Elveția, Luxemburg, și Turcia), cărora li se alătură Canada.

Europa deține ,,supremația” în lista galbenă (10 state), fiind urmată de Asia (5 state), America Centrală și Zona Caraibelor (4 state), America de Sud și Peninsula Arabă (câte două state), iar Africa (un stat).

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Verde

Cuprinde țările care nu se regăsesc în lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină. Majoritatea țărilor africane (inclusiv Tanzania/ Zanzibar) se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate ! Pe actuala listă au fost incluse Cipru, Turcia, Canada, Elveția, Luxemburg și Croația.

Un gând despre “Marea Britanie a devenit ,,roșie”! Turcia, Croația și Cipru sunt ,,verzi” !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s