Portugalia, Cipru și Rusia au devenit ,,galbene”, iar Tunisia s-a ,,înroșit” !

În data de 1 iulie au fost actualizată listele cu țărilor/teritoriilor ce prezintă risc epidemiologic. După mai multe luni în care listele cu restricții au tot ,,intrat la apă”, iată că de data aceasta numărul țărilor aflate în zona roșie și galbenă se află în creștere (41 față de 37).

America de Sud rămâne zona cea mai ,,fierbinte” de pe glob (cu 9 state înscrise pe cele două liste), fiind urmată de Asia (7 state). Europa a făcut un alt uriaș, cumulând 6 state/teritorii pe ambele liste (la fel ca și Africa).

LISTA ROȘIE

Și în această săptămână, numărul țărilor ,,înroșite” a rămas tot la 23 de poziții.

Ce țări au intrat pe lista roșie ? Tunisia și Panama. Prima este o destinație de vacanță care se află în vizorul multor turiști români, iar a doua cuprinde cel mai important aeroport din America Centrală ! Deci, ambele sunt nume ,,grele” pentru călătorii romăni. Singura reprezentată ,,roșie” a Europei a rămas în continuare Marea Britanie.

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Doar Bolivia și Trinidad Tobago. Cele două nu nefiind niște destinații foarte des călcate de turiști români.

America de Sud rămâne în continuare liderul zonei ,,roșii” de pe glob, având 7 țări pe listă. Ea este secondată de Africa (5 state) și Asia (4 state). La mică distanță se află Peninsula Arabă (3 țări), care e urmată de America Centrală/Zona Caraibelor (2 țări). Europa și Zona Pacificului au fiecare câte un stat/teritoriu ,,înroșit”.

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuia să știe că sunt scutiți de la carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Galbenă

Aceasta a înregistrat o creșetere cu 4 poziții, cuprinzînd în prezent 18 țări/teritorii (față de 14 câte erau pe lista veche). De data aceasta, Europa și-a luat ,,partea leului”, patru noi țări/teritorii fiind ,,îngălbenite”. Cea mai importantă schimbare de aici o reprezintă Portugalia !

Ce țări au fost ,,îngălbenite” ? Doar…9. 😉 În afara celor două sosite din zona roșie (Bolivia și Trinidad Tobago), alte 7 au trecut din zona verde în cea galbenă (Portugalia, Cipru, Rusia, Jersey, Irak, Kârgâzstan și Fiji).

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? Cinci state/teritorii ! În timp ce Tunisia și Panama au fost ,,promovate” pe lista roșie, Sri Lanka, Capul Verde și Insulele Virgine SUA au fost ,,înverzite”. De remarcat e faptul că toate cele 3 trecute în zona fără restriciții sunt…insule ! 🙂

Într-un clasament al zonelor galbene, Europa a revenit pe primul loc cu 5 țări ,,îngălbenite”, față de una singură cât avea săptămâna trecută. Oare să urmeze cumva al 4-lea val ? Pe locul secund secund sunt Asia și America Centrală/Zona Caraibelor (cu câte 3 țări), urmate de America de Sud, Oceania și Peninsula Arabă (cu câte două state). Lista e închisă de Africa, cu o singură țară galbenă.

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Verde

Cuprinde țările (cca, 200 ) care nu se regăsesc pe lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină. Majoritatea țărilor africane (inclusiv Tanzania/ Zanzibar) se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate !

4 gânduri despre “Portugalia, Cipru și Rusia au devenit ,,galbene”, iar Tunisia s-a ,,înroșit” !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s