Semne și gesturi pe care nu trebuie să le faci în Orientul Mijlociu

Următoarele ​​semne și gesturi, absolut normale în lumea occidentală, îți pot crea mari probleme dacă le faci Orientul Mijlociu, acolo unde sunt considerate jignitoare .

1. Thumbs Up

În timp ce în majoritatea țărilor din lume, degetul mare arată aprobarea sau că totul este ok, există zone în care acest semn nu este bine primit. În unele părți ale lumii arabe, gestul este considerat extrem de ofensator, impactul său fiind echivalent indicarea degetului mijlociu în lumea occidentală. Deși nici nu seamănă măcar unul cu altul…:-)

2. Nu arăta cu degetul arătător spre cineva

Chiar dacă nu dorești să exprimi nimic negativ prin aceasta, arătarea către cineva cu un singur deget este considerată foarte nepoliticos în anumite părți din Orientul Mijlociu. Mulți oameni o interpretează acest lucru ca și cum va-ți bate joc de ei. De altfel, nici în lumea europeană nu este considerat un gest civilizat!

3. Nu încrucișa picioarele

În unele părți din Orientul Mijlociu, mai ales dacă stai vizavi de cineva care este mai în vârstă decât tine, încrucișarea picioarelor este considerată un semn de lipsă de respect față de acesta. De asemenea, el poate fi interpretat ca un semn de aroganță și sfidare atunci când este făcut în fața persoanelor care dețin o poziție socială sau profesională superioară.

Pantoful este considerat un obiect murdar, deoarece este permanent în contact cu solul și este asociat cu mizeria de pe el. Așadar, când stai așezat pe un scaun (sau jos), asigură-te că picioarele tale nu sunt îndreptate spre un arab, căci acest lucru ar fi considerat ofensator!

4. ,,Smochina” nu este bine primită

Dacă ții pumnul strâns cu degetul mare pe dinafară, totul este ok. Însă dacă vei ține acel degetul în interiorul pumnului, atunci îl poți ofensa pe cel care se află în fața ta. Acest semn este folosit de copii în jocul „a luat nasul”, și este considerat foarte ofensator în Turcia, fiind echivalentul degetului mijlociu.

5. Moutza (palma deschisă)

Afișarea palmei deschise în via-a-vis de fața cuiva este extrem de jignitoare în părți din Orientul Mijlociu, se crede că gestul a avut originea în vremurile bizantine, când era folosit pentru rușinarea infractorilor.

6. Salutați pe cineva cu mâna stângă

Peste tot în lume, bărbații se salută între eu mâna dreaptă. Dacă, totuși, unul dintre ei greșește și întinde mâna stângă, nu-i bai mare. Însă, să nu i-o întindă unui arab ! 🙂 Dacă vrei să-l saluți cu mâna stângă, ar fi bine să te gândești bine înainte de a o face. Gestul este considerat extrem de ofensator de către mulți musulmani, la fel ca și cum ar fi dacă ai mânca cu mâna stângă sau să-l atingi pe careva.. Se crede de obicei că mâna stângă este folosită pentru curățarea locurilor intime.

7. Verificarea ceasului

Privirea la ceas în timp ce vorbești cu cineva din lumea arabă, chiar dacă este o conversație casuală sau scurtă, este considerată nepoliticoasă și lipsită de respect, deoarece se poate interpreta că înseamnă că te plictisești și nu vrei să porți acea conversație.

8. „OK”

/home/deploy/stepfeed.com/releases/20151116150404/wp content / uploads / 2015/11/20151120 tauchzeichen bine semn de scufundare bine
Deși în lumea occidentală semnul arată că totul este OK, în Orientul Mijlociu acesta reprezintă exact pe dos ! Deci ar fi mai bine să nu fie folosit !

Semnul este considerat foarte jignitor în Turcia și în alte țări din Orientul Mijlociu – cum ar fi Kuweitul – unde denotă ochiul rău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s