Grevă pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris în perioada 8-10 iulie

Călătorii care și-au ales ca destinație/escală Parisul pentru perioada 8-10 iulie, ar trebuie să știe că în acea perioadă e posibilă o grevă a personalului de pe aeroportul Charles de Gaulle (CDG).

Ca urmare a acestui fapt, în zilele respective vor exista întârzieri și anulări de zbor cu un preaviz scurt, datorită lipsei de personal de la birourile de înregistrare și verificarea a securității. 

Sindicatele din aeroport au făcut apel la grevă, solicitând îmbunătățirea salariilor și a condițiilor de muncă îngreunate de expansiunea călătoriilor aeriene coroborată cu lipsa de personal. Operatorul aeroportuar ADP a oferit o creștere salarială cu 4%, dar lucrătorii au respins oferta.

Încă nu este clar câți angajați vor participa la oprirea activității. Greve similare la CDG cât și la aeroportul Paris Orly au avut loc și în perioada 30 iunie-3 iulie, acestea cuzând anularea a 20% din zborurile pe distanțe scurte.

Personalul subcontractanților aeroporturilor din Paris planifică alte greve în perioada 13-17 iulie.

Sfaturi de călătorie

Verificați dacă zborul rezervat e confirmat prin CDG în perioada 8-10 iulie și căutați variante alternative de călătorie, dacă este necesar. Sosiți devreme la CDG pentru a acorda timp suplimentar procedurilor de procesare a pasagerilor și de securitate în aeroport.

Air France a declarat că și-a menținut toate zborurile pe distanțe lungi și 90% din serviciile pe distanțe medii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s