Iată 5 locuri de vizitat în Peru

Peru este o destinație care cere să fie explorată.  Indiferent de tipul de călător, Peru oferă o multitudine de activități pentru a satisface orice apetit. Nu este surprinzător faptul că siturile sale antice, topografia frumoasă și ecosistemul divers atrag vizitatori din întreaga lume, ceea ce o face una dintre cele mai populare destinații din America de Sud.

Lima

Lima

LIMA ( I ) – Capitala soarelui apus este capitala Peru și un simbol al istoriei, industriei și independenței sale coloniale. Vizitatorii începători ar trebui să viziteze muzeele locale și să simtă un gust pentru istoria țării. Nu există o modalitate mai bună de a vă bucura de priveliștile de pe coastă decât mergând în ​​cartierul Miraflores. Plimbați-vă prin Parque del Amor, care oferă vederi spectaculoase spre Oceanul Pacific sau mergeți la piramida antică de lut Huaca Pucllana pentru o doză de istorie. 

O puteți puteți vizita în timpul zilei sau noaptea când luminile prezintă o priveliște superbă. Dacă aveți nevoie să faceți niște cumpărături, Larcomar este locul potrivit. De neratat e show-ul de apă și lumini omologat de Guinnes Book. Lima (II) – Magie din apă și lumină !

Cusco

Cusco

Oamenii se bucură de piața principală din Cusco, Plaza de Armas, atât ziua cât și noaptea. Cusco ( I ) – În casa incașilor Lima poate deține titlul de capitală oficială a Peru, dar Cusco este sediul puterii imperiului Incaș. De la arhitectura incașă colonială din sec XVI-lea, până la străzile înguste și șerpuitoare, orașul are o atmosferă romantică cu o senzație europeană distinctă. 

Cusco

Piața principală din Cusco, Plaza de Armas, este probabil cel mai emblematic loc al orașului și un loc privilegiat pentru o plimbare pe îndelete pentru a urmări oamenii. Piața este, de asemenea, înconjurată de multe magazine și restaurante. Uimitoarea Catedrala se află la periferia pieței, iar în interior sunt expuse relicve arheologice, artefacte și opere de artă coloniale. După o zi lungă de tur al orașului, opriți-vă la Museo del Pisco , care oferă cursuri de cocktail și degustări de pisco, un aperitiv distinct peruvian. Cusco (II )-Templul Saqsaywaman

Obligatoriu trebuie făcută o excursie la Muntele Curcubeu (cunoscut și sub numele de Vinicuna) aflat la altitudinea de 5.200m! Muntele Curcubeu – muntele pictat de Dumnezeu !

Valea Sacră a Incasilor

fermieri din Valea Sacră, Peru
Peru

Valea Sacră , cunoscută și sub numele de Valea Urubamba, este o destinație principală pentru explorarea ruinelor incașe și pentru a vă bucura de activități în aer liber. Puteți face cu ușurință excursii de o zi în această zonă, dar luați în considerare să stați o noapte sau două la Inkaterra Hacienda Urubamba pentru a explora regiunea. Hotelul în stil hacienda este amplasat în centrul Văii Sacre. Oaspeții pot alege dintre mai multe drumeții care variază ca nivel de activitate și pot vizita ferma ecologică a proprietății, care susține bucătăria hotelului.

Porumbul este o cultură importantă în cultura peruană, de pe vremea incașilor până în zilele noastre, iar în anumite piețe se pot vedea știuleți de culoare mov închis !

Puteți rezerva excursii de aventură pentru ciclism montan, călărie, drumeții și rafting cu agenții din întreaga regiune. 

Există mai multe locații uluitoare de explorat în Valea Sacră înainte de a vă face călătoria către Machu Picchu. Salinas de Maras este o rețea de aproape 3.000 de saline care sunt umplute de un izvor subteran. Iazurile terasate sunt o priveliște frumoasă și merită călătoria. La doar 3 km se află situl antic Moray. Se crede că gropile adânci, asemănătoare unui bol au servit drept laborator agricol incaș. Ultima oprire ar trebui să fie orașul Ollantaytambo, care găzduiește o fortăreață Inca cu terase mari de piatră construite pe versantul dealului. Este, de asemenea, un punct de plecare obișnuit pentru Traseul Incașilor , un traseu de drumeții către Machu Picchu.

Machu Picchu

Machu Picchu în Peru

Această destinație fundamentală este probabil cea care îi determină pe cei mai mulți oameni să viziteze Peru, fiind considerată una dintre noile 7 minuni ale lumii. Una dintre cele mai memorabile moduri de a ajunge la Machu Picchu este prin Inca Rail , care pleacă din Cusco sau Ollantaytambo. Călătoria cu trenul transportă pasagerii prin priveliștile spectaculoase ale peisajului rural al Văii Sacre. Machu Picchu – Orașul pierdut

Pentru a vizita Machu Picchu trebuie să cumpărați biletul înainte de călătorie. Pentru a ajuta la reglarea numărului de persoane care vizitează site-ul în fiecare zi, există un număr limitat de bilete disponibile. Le puteți achiziționa online de pe pagina web a Ministerului de Cultură.

Vremea aici poate fi caldă cu momente însorite urmate de ploaie. Asigurați-vă că vă îmbrăcați în mai multe straturi, luați un pachet ușor și aduceți jachete și echipamente impermeabile. Bucurați-vă de priveliște și de lamele care pasc printre ruinele pe care le considera casa lor!

o orhidee în Machu Picchu, Peru
o orhidee în Machu Picchu, Peru

Un loc grozav de cazare este hotelul Inkaterra Machu Picchu Pueblo, care este situat în pădurile de la baza cetății incașe. Acest tărâm al minunilor naturale găzduiește peste 200 de specii de păsări unice în regiune și peste 300 de specii de orhidee care cresc printre căile întortocheate de piatră.

Amazonul

Canoa este principala modalitate de a naviga pe căile navigabile întortocheate ale Amazonului. Amazonul peruan acoperă aproximativ 60% din țară și este una dintre cele mai diverse zone biologice din lume. Pregătește-te să te apropii de animale sălbatice unde faimoasa anaconda își are casa.

o plimbare cu baldachin în Amazonul din Peru

O experiență remarcabilă oferită oaspeților este o vizită la Lacul Sandoval, acasă la vidre de râu, caimani și maimuțe urlătoare. Alte aventuri care nu trebuie ratate sunt plimbarea cu ghid pe timp de noapte prin jungla amazoniană și excursia pe râul crepuscular.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s