13 iunie 2024

Coronavirus (COVID-19) și intrarea sau revenirea în Marea Britanie

https://www.gov.uk/uk-border-control

Dacă sunteți rezident sau vizitator care călătorește în Marea Britanie din orice țară, trebuie să furnizați călătoria și datele de contact . Dacă nu faceți acest lucru înainte de a ajunge, este posibil să durați mai mult timp pentru a intra în Marea Britanie.

De asemenea, va trebui să vă autoizolați în locul în care stați în primele 14 zile de la sosire, cu excepția cazului în care călătoriți din anumite țări sau teritorii.

Puteți primi o amendă de până la 100 GBP dacă refuzați să furnizați datele de contact. Este posibil să fiți amendat mai mult dacă încălcați această regulă de mai multe ori. Puteți fi, de asemenea, amendat cu până la 1.000 de lire sterline dacă refuzați să vă autoizolați sau veți putea lua măsuri suplimentare.

Există reguli și sancțiuni de autoizolare diferite, în funcție de călătoria dvs. către:Anglia, Scoţia, Țara Galilor, Irlanda de Nord

Când nu trebuie să te autoizolezi

Este posibil să nu fie nevoie să vă autoizolați timp de 14 zile dacă călătoriți din anumite țări sau teritorii.

În continuare trebuie să furnizați călătoria și datele de contact .

Aceste țări sau teritorii sunt diferite în funcție de călătoria dvs. către:Anglia , Scoţia , Țara Galilor , Irlanda de Nord

În continuare, va trebui să vă autoizolați dacă ați vizitat sau ați făcut o „oprire de tranzit” în ultimele 14 zile în orice țară care nu este pe listă. O „oprire de tranzit” este o oprire în care pasagerii pot urca sau coborî dintr-un autocar, feribot, tren sau avion. Biletul dvs. ar trebui să spună dacă o oprire este o oprire de tranzit.

Cele 14 zile încep de la data la care ați părăsit țara respectivă.

Când nu trebuie să vă furnizați detaliile sau să vă auto-izolați în Marea Britanie

Nu trebuie să completați formularul sau să vă autoizolați dacă călătoriți dintr-unul dintre următoarele locuri și ați fost acolo timp de 14 zile sau mai mult: Irlanda , Insulele Canalului Mânecii ,Insula Man.

Există și alte motive pentru care este posibil să nu aveți nevoie să completați formularul sau să vă auto-izolați. Citiți lista celor care nu trebuie să completeze formularul sau să se autoizoleze .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!