3 octombrie 2023

Ultimile restricții aplicate pe glob în privința epidemiei de coronavirus

https://www.dw.com/en/coronavirus-digest-total-number-of-cases-hits-40-million/a-55320181

Europa

În Belgia , țara cu cea mai mare rata de infectare din Europa( în medie 7.900 de cazuri noi/zi , la 11,6 mil. locuitori). .Cafenelele și restaurantele se vor închide în toată țara timp de patru săptămâni iar vânzările de alcool nu vor fi permise mai târziu de ora 20.00. Masca e obligatorie în magazine și în mijloacele de transport în comun. Locuitorilor li s-a cerut să își limiteze contactele la o singură persoană din afara familiei lor imediate.  https://www.dw.com/en/belgium-coronavirus-measures-lockdown/a-55332941

În Germania , pacienții care suferă de boli respiratorii ușoare , pot primi concediu medical de până la șapte zile calendaristice prin telefon , diagnosticare făcutându-se prin telefon , cu scopul de a ține oamenii în afara sălilor de așteptare.  Portul măștii e obligatoriu în locuri aglomerate , unde numărul cazurilor este deosebit de mare. Supermarketurile au indicat creșterea cererii de mărfuri precum hârtia igienică Coronavirus: ministrul german avertizează împotriva noului val de cumpărare de panică 

Elveția, acoperirea feței și a nasului este necesară în spațiile publice interioare, în timp ce adunările de peste 15 persoane au fost interzise.

 Italia a anunțat noi restricții. Acestea permit primarilor să închidă piețele publice și alte locuri de adunare după ora 21, în timp ce restaurantele și barurile sunt restricționate la servirea mesei după ora 18. Festivalurile locale au fost interzise. 

Țara Galilor va intra într-un blocaj complet, începând cu 23 octombrie și până la 9 noiembrie.

În Franța , prima doamnă, Brigitte Macron, se va autoizola în următoarele șapte zile . după ce s-a constatat că a avut contact cu cineva infectat cu coronavirus.

Asia – Pacific

În Australia , locuitorilor celui de-al doilea oraș ca mărime, Melbourne, li s-a permis să-și părăsească casele mai mult de două ore pe zi , cu excepția exercițiilor fizice , mersul la serviciu sau pentru efectuarea cumpărăturile urgente . 

În  Noua Zeelandă , primul caz de transmitere după trei săptămâni , a fost înregistrat ca rezultatul al unei infecții pe o navă de croazieră , care a sosit din Australia. Noua Zeelandă are în prezent 37 de cazuri active.  Noua Zeelandă înregistrează prima deces prin coronavirus în 3 luni 

China ,e una din puținele țări care marchează o creștere economică ,în cel de-al treilea trimestru (4,9 %) ajungând la un nivel pre-pandemice.

Africa

În Africa de Sud , ministrul Sănătății și soția sa au dat rezultate pozitive la virus. Africa de Sud este cea mai afectată țară din Africa, cu peste 700.000 de cazuri înregistrate și 18.408 de decese de la începutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: