1 martie 2024

Ce companii aeriene sunt considerate cele mai nesigure în 2020

Nok-Air-Boeing avion haios

Nok-Air-Boeing avion haios

1. Tara Airlines

Compania aeriană din Kathmandu , înființată în 1998, este una dintre cele mai mari de profil din Nepal. În ultimele decenii, a fost implicată într-o serie de incidente care au dus la moartea a 30 de pasageri , distrugându-se și mai multe avioane. La fel ca și celorlalte companii din Nepal, îi este interzis să zboare în spațiul aerian european .

2. Nepal Airlines

Nepal Airlines, prima companie aeriană a Nepal , a ajuns acum să zboare către 40 de destinații, inclusiv șapte internaționale.Compania nu a participat la niciun audit de siguranță recunoscut la nivel internațional și rămâne una dintre cele mai periculoase companii aeriene din lume. Auexistat numeroase accidente și incidente care au dus la moartea membrilor echipajului și a pasagerilor. În 2014 a fost cel mai recent accident, atunci când un avion a dispărut pe ruta către Joomla și s-a prăbușit; rezultând uciderea celor 18 persoane.

3.  SCAT Airlines

E companie aeriană low-cost din Kazahstan , ce oferă servicii către orașelor principale din Kazahstan și din țările vecine și căreia i s-a interzis intrarea în spațiul aerian european pt. că funcționează fără certificat internațional de audit de siguranță

Un avion cu 21 de pasageri la bord s-a prăbușit în timp ce zbura spre Almaty de la Kokshetau și toți oamenii au pierit. De asemenea, au avut loc alte accidente minore cu această companie aeriană .

4. Lion Air

Si-a început operațiunile în 2000 și are cel mai prost record de siguranță.Această companie aeriană zboară peste 90 de destinații și a înregistrat opt incidente grave în ultimul deceniu ,dar nu a avut multe victime. Lion Air a fost sub control atât pentru piloți, cât și pentru echipaj, pentru că dețineau metamfetamină . Are interzis să zboare către UE.

5. Bluewing Airlines

Bluewing Airlines operează din 2002 fiind un operator regional cu sediul în Paramaribo. Aceasta companie transportă pasageri către destinații din interiorul Braziliei, Caraibe, Guyana, Venezuela și Surinam.

6. Ariana Afghan Airways

Înființată în 1955, această companie a fost inclusă pe lista neagră din UE din 2006. În 2014 numărul total de victime a fost de 154.

Din 2015 are interzis să zboare în UE pt. că are diverse probleme de siguranță ce au dus la accidente și la moartea pasagerilor și a membrilor echipajelor.

7. Daallo Airlines

Această companie are cele mai proaste recenzii cu privire la siguranță, service și curățenie. Are sediul în Somalia, operează din Djibouti cu destinații în Peninsula Arabică și Cornul Africii. În 2010, toate zborurile au fost anulate și au fost reluate mai târziu cu an . Deși au existat câteva accidente grave nu au fost și persoane decedate .

8. Merpati Airlines

Merpati Air a fost înființată de guvernul Indoneziei în 1962. Este o companie aeriană internă care deservește destinații din Indonezia, Malaezia și Timorul de Est. Conform istoricului de siguranță, a avut peste 50 de victime și accidente foarte grave, prin urmare li s-a interzis să zboare în Europa .

9. Susi Air

Susi operează zboruri charter și comerciale pe toate insulele Indoneziei fiind singura companie aerienă care angajează piloți din țările occidentale.Deși este cunoscută ca o bună companie aeriană , ea oferă o siguranță foarte scăzută. Personalului Ambasadei Statelor Unite le este interzis să zboare cu această companie.

10. Malaysia Airlines

Malaysia Airlines a avut mai multe ghinioane în ultimii ani. Una din tragedii a avut loc atunci când zborul MH17, care transportau 280 de pasageri, s-a prăbușit în Ucraina după ce a fost lovit cu racheta sol-aer .Ultimul accident a avut loc după câteva luni de când zborul M370, care transporta 12 membri ai echipajului și 227 de pasageri , și-a pierdut locația și nu a mai fost văzut niciodată .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!