1 martie 2024

Opt hoteluri unice în lume

Dacă tot am amintit în articolul Machu Picchu – Orașul pierdut, despre unul din cele mai extravagante hoteluri din lume skylodge-adventure/, am căutat și am găsi și alte locații de cazare care să fie unice prin modul în care și cum sunt contruite. Am selectat în cele de mai jos opt dintre acestea având ca sursă de inspirație site-ul Momondo https://www.momondo.ro/discover/hoteluri-inedite :

1. Henn na Hotel Nagasaki – Japonia

Roboții de la Hotelul Henn Na din Nagasaki îi vor da rușine cum nu se poate iPhone-ul de care ești atât de mândru. Cu tot cu comenzile lui vocale

Roboții de la Hotelul Henn Na din Nagasaki îi vor da rușine cum nu se poate iPhone-ul de care ești atât de mândru. Bun venit în locul unde totul , de la check-in până la transportul bagajelor în cameră este realizat de roboți și unde înlocuirea cheilor se face pe baza recunoașterii lor faciale.

2. Hotel De Glace – Canada

Află ce vise îți poate născoci tărtăcuța când dormi pe un pat de gheață ca cele din Holteul De Glace din Quebec

Orice fantezie legată de gheață poate fi pusă în aplicare la Hotelul de Glace din Quebec , unde te așteaptă,un univers sclipitor și înghețat. O combinație între sculpturite îndrăznețe în gheață și lumini imaculate dau acestei așezări o frumusețe sclipitoare, imposibil de găsit în altă parte.

3. Book and Bed Tokyo – Japonia

Dacă mai visezi uneori cu nostalgie la timpul de citit pe care îl aveai în liceu, hotelul Book and Bed din Tokyo o să te ungă pe suflet

La hotelul Book and Bed din Tokio, patul îți este amplasat pe un raft de cărți ticsit cu toate cele trebuincioase pentru a lectura în tihnă, câteva ore înainte de culcare. Ca în orice librărie bună, vei găsi aici cărți care să se potrivească tuturor gusturilor , în limbile japoneză și engleză.

4. Faralda Crane hotel – Olanda

Încearcă să găsești o cameră fără priveliști halucinante la Hotelul The Faralda Crane. Imposibil!

După o renovare meticuloasă, această veche macara s-a deschis în 2014 sub forma hotelului de lux Faralda. Camerele se află la 50 de metri deasupra șantierului naval NDSM.

Cele trei apartamente ale hotelului, “Secret”, “Free Spirit” și “Mystique”, sunt mobilate într-o manieră extravagantă și au acces la un jacuzzi în aer liber, plus cele mai impresionate vederi panoramice din întregul Amsterdam. Farada îți va pune la dispoziție tot ce-ți trebuie pentru a putea face bungee jumping chiar de pe hotel.

5. La Balade des Gnomes – Belgia

Exteriorul Hotelului La Balade des Gnomes.

Fiecare dintre cele 10 apartamente spune o poveste: Camera “The Legend of the Trolls” – Legenda Trolilor . “Macquarie Island” – Insula Macquarie -are un pat în formă de barcă și plajă cu nisip, iar “In a Moon Neighbourhood” – vei păși direct în spațiu , apartamentul duplex “The Trojan Horse”- Calul Troian. Deși seamănă mai mult cu o vacă, nu s-a plâns nimeni până acum.

6. Seaventures Dive Rig Resort – Indonezia

Unde vezi cu ochii... numai spuma valurilor

Când o platformă petrolieră își pierde valoarea comercială, este trimisă de obicei la fiare vechi. Însă nu și în statul Malaezian Sabah, unde a fost transformată în locașuri paradisiace pentru pasionații de scufundări. Hotelul are 27 de camere , iar vizitatorii îl preferă pentru poziționarea în „Triunghiul de Corali”și fauna marină variată ce înoată chiar sub hotel. Pe platformă vei găsi un mini cinema, un spațiu pentru karaoke, baruri și un fost heliport transformat într-o terasă.

7. Hoang Nga Guesthouse – Vietnam

Inedita casă Hang Nga

Vila Hang Nga, aka ‘The Crazy House’ din Da Lat, Vietnam – Casa Nebună – este un hotel cât se poate de inedit. Proiectată în 1990 cu scopul de a semăna cu o așezare de basm,astăzi, acest hotel a devenit un simbol al diversității și invențiilor din Dalat. În interior veți găsi scaune ciupercă, sculpturi înfățișând animale și zece apartamente, fiecare cu propria tematică, precum camera tigrului, a vulturului, cangurului și, poate cea mai spațioasă, camera furnicilor.

8.Hotelul Spitbank Fort – Anglia

Dacă Spitbank Fort nu te dă pe spate la prima vedere, așteaptă până te-aventurezi în interiorul de-un lux fără pereche

Un fort naval construit pentru a apăra Portul Portsmouth de atacurile lui Napoleon al-III-lea, Hotelul Spitbank Fort este acum unul dintre cele mai inedite și exclusiviste hoteluri din UK. Are 9 apartamente cu paturi super-king size, tavane înalte de cărămidă roșie și mobilă luxoasă. Fără îndoială, bijuteria coroanei acestui hotel este uriașul far roșu ce tronează deasupra fortului, oferind priveliști magnifice asupra coastei de sud a Angliei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!