13 iunie 2024

Top zece uniforme de echipaj de cabină 2019

Confessions of a Trolley Dolly, unul din cele mai prestigioase site-uri din lume, în privința vieții de zi cu zi a însoțitoarelor de bord, a întocmit un clasament,destul de pertinent, în privința eleganței și frumuseții costumului de steward. Top Ten Uniforme pentru echipaj de cabină din 2019. 

https://confessionsofatrolleydolly.com/2019/11/20/top-ten-cabin-crew-uniforms-2019/

1. Turkish Airlines

Tehnica de design uniformă rafinată a lui Ettore Bilotta a fost chemată să creeze noi îmbrăcăminte pentru Turkish Airlines în 2018 pentru a sărbători a 85-a aniversare a companiei aeriene. 

Designul încorporează modele tradiționale găsite în sticlăria ceramică artizanală, ceramică și caligrafie cu texturi și detalii contemporane; cu o schemă de culori de roșu intens și gri antracit și include pălării, mănuși, rochii, genți și accesorii.

Compania aeriană a spus că uniformele pentru toate echipajele de cabină, puntea de zbor, precum și cele ale bucătarilor zburători și ale personalului terestru „vor fi simplificate printr-o abordare unică de proiectare pentru a oferi pasagerilor o experiență holistică de marcă”.

După testarea riguroasă a zborurilor pe distanțe lungi în diferite zone climatice, noua îmbrăcăminte pentru peste 25.000 de angajați a fost lansată pe linia aeriană în august 2019.

2. VOLOTEA

Creat de foștii fondatori Vueling Carlos Muñoz și Lázaro Ros Volotea, care provine de la verbul spaniol „Revolotear”, care înseamnă „a zbura”, a ajuns pe cer în martie 2012.

Transportatorul low-cost a crescut constant și operează astăzi o flotă de 36 de avioane către 87 de destinații din toată Europa. 

În 2015, compania și-a prezentat noile sale uniforme la Bordeaux, create de o echipă de designeri interni, printre care Ramona Papa și Aurélie Maldonado, pentru a sărbători al patrulea an de operațiuni.   

O previzualizare a noilor ținute a fost oferită la Athénée Municipale în timpul defilării Institutului Bordelais de Modelare a Modelării (IBSM). 

Personalul companiilor aeriene a fost puternic implicat în proiectele finale, fiind chestionați cu privire la estetica și practicitatea finală, cu peste 90% feedback pozitiv, comentând că ținutele noi erau „nu numai frumoase și colorate, ci și foarte confortabile și practice”.

3. Oman Air

În 2019, Oman Air și-a dezvăluit uniformele lor noi pe Aeroportul Internațional Muscat, cu echipajul pentru zborul de câteva zile către Aeroportul Heathrow din Londra, prezentând îmbrăcămintea uimitoare. 

Noua uniformă a fost proiectată și creată de companiile aeriene interne de dezvoltare a produselor și echipa de marcă și va fi utilizată pentru prima dată pe rutele-pilot ale Londrei, cu peste 1.000 de echipaje echipate în decurs de zece zile. Uniforma va fi apoi lansată pe rețea în etape. 

Inspirat de  culorile bogate, cultura, istoria și moștenirea Sultanatului Oman”, noua uniformă și accesoriile sale și-au păstrat nuanțele de turcoaz recunoscute, inspirându-se din Marea Omanului, reprezentând în același timp o evoluție în stil către un aspect mai sofisticat.

Ținutele feminine includ o rochie dintr-o singură bucată de turcoaz / turcoaz, cu o tăietură curgătoare care cade sub genunchi. Aceasta este însoțită de o jachetă de aceeași culoare, adaptată la „flori și eleganță” O pălărie și un voal de aur au fost complet reproiectate din stilul vechi, care amintea foarte mult de pălăria Emirates . Acest lucru va fi eliminat după îmbarcare. 

Echipajul se va schimba, de asemenea, într-o jachetă de cină în timpul serviciilor de masă, însoțită de o eșarfă florală concepută pentru a întruchipa culorile sezoniere din Oman, inspirate de marea, apusul soarelui și munții acoperiți de trandafiri.

Echipajul de sex masculin va purta un costum modern de culoare închisă, cu o cravată turcoaz. Între timp, bărbații director de cabină vor fi îmbrăcați într-o vestă gri și cravată de aur, cu adăugarea de accente de aur alături de paleta turcoaz.

4. Alaska Airlines

În 2018, Alaska Airlines și-a dezvăluit noua colecție de uniforme modernă, personalizată, creată de designerul de modă Luly Yang. Designul, care a fost realizat mai mult de doi ani, va îmbrăca 19.000 de angajați în uniformă din Alaska, Virgin America și Horizon Air începând cu sfârșitul anului 2019.

Alaska a început proiectul prin cercetarea a mii de angajați în uniformă; pentru a înțelege caracteristicile pe care diferite grupuri de lucru și-au dorit să le vadă în noile lor uniforme. În mod copleșitor, cererile de top ale angajaților au fost mai multe buzunare și modele. 

Folosind aceste cercetări și informații pe care le-a strâns din interacțiunile față în față cu angajații din sistem, Yang a petrecut doi ani proiectând materiale rezistente la apă, țesături de uzură activă, cozi mai lungi de cămașă care nu se desprind de fuste și pantaloni și textile flexibile care se mișcă cu corpul.

Căutând o înaltă calitate și transparență în fabricarea uniformelor lor, Alaska a ales furnizorul de uniformă Unisync Group Limited din Toronto și a produs țesături personalizate, nasturi și accesorii semnate pentru noul program, lucrând pentru a se asigura că articolele ce reflectă marca revigorată din Alaska.

5. EUROWINGS

Eurowings este filiala low-cost a Lufthansa , dezvoltată în urma încorporării companiei cu marca Germanwings din octombrie 2015.

Personalul Germanwings a purtat îmbrăcăminte colorată „Blackberry”, dar în urma rebrandingului, toți cei 3.200 de membri ai echipajului au fost încetați să treacă încet în noua uniformă „Blue Sky”, începând din noiembrie 2018.

Toate articolele sunt certificate Öko-Tex și, cu câteva excepții, sunt potrivite pentru mașinile de spălat. 

Rochia a fost un bestseller: peste 500 de însoțitoare de zbor au comandat acest „monobloc”. Aceasta înseamnă că fiecare membru al cabinei are cel puțin una din rochiile uniforme Eurowings în garderoba lor. 

6. ALITALIA

În pofida anilor de incertitudine cu privire la viitorul transportatorilor, echipajul Alitalia este întotdeauna imaculat îmbrăcat în niște uniforme uimitoare și acesta este motivul pentru care operatorul se află în top 10 pentru a doua oară. De la Giorgio Armani la Mila Schon puteți citi istoria completă a purtătorilor uniforme a lungul anilor aici . 

Uniforma Alitaliei de-a lungul anilor

În 2018, compania aeriană a cerut designerului de modă italian Alberta Ferretti să creeze un nou aspect elegant, pentru că îmbrăcămintea anterioară a fost criticat ca fiind incomodă și impracticabilă.

Noul dulap este format din trei piese principale pentru echipajul feminin – o rochie, pantaloni și un pulover, plus un șorț pentru serviciile de zbor și geantă de mână. Pentru bărbați, o jachetă și un pantalon croiți sunt îmbrăcați într-o cămașă albă crocantă, cravată și servietă. Aceasta este completată cu un trench impermeabil.

7. LATAM

LATAM Airlines Group a fost creat în 2016 în urma fuziunii cu succes a LAN Airlines, TAM Airlines și a filialelor acestora 

La dezvăluirea noului aspect al companiilor aeriene, compania a dezvăluit, de asemenea, uniformele noului look care vor fi purtate de peste 23.000 de membri ai echipajului de cabină, biroul de vânzări și personalul aeroportului în întreaga rețea .  

Uniformele LATAM, care prezintă semnătura indigo și coralul logo-ului LATAM, au fost create de celebrul creator de modă brazilian Pedro Lourenço, cu colaborarea unui focus grup de peste 80 de angajați din diferite zone ale companiei.

8. Jazeera Airways 

Jazeera Airways a fost creată în 2004 și de atunci a devenit a doua companie aeriană națională și a fost dinamică în creșterea companiilor aeriene low-cost din Orientul Mijlociu. În prezent, operează o flotă de 11 avioane către 30 de destinații din Orientul Mijlociu și Europa.

Folosind compania de proiectare a uniformelor Olino , transportatorul le-a oferit specialiștilor în uniformă schițele de proiectare, iar designerii au făcut ca desenele să prindă viață prin mai multe uniforme și accesorii personalizate unice.

Piloții și echipajul de cabină poartă acum o uniformă elegantă și la modă, dar funcțională, care prezintă mai multe look-uri distinctive.

Pentru a se asigura că toți membrii echipajului sunt montați perfect, o echipă de experți în uniformă s-a deplasat la periferia orașului Kuwait pentru a efectua echipamente personale de aproape 300 de piloți, echipaj de cabină și personal de la sol. Croitorii interni au efectuat apoi modificări la îmbrăcăminte pentru a asigura o potrivire perfectă și purtătorii fericiți. 

Soluția uniformă completă are aproape 30 de articole diferite, de la jachete pilot până la pălării echipajului de cabină, precum și tricotaje și paltoane.

Mai multe articole uniforme prezintă detalii distinctive unice pentru Jazeera Airways, inclusiv butoane cu logo și modele pe rochiile echipajului de cabină. 

9. Southwest Airlines 

În anii 1970, însoțitoarele de zbor Southwest Airlines au debutat rochii cu mini-fustă și cizme înalte pentru coapse ca parte a ținutei lor uniforme. 

În 2017, transportatorul a dezvăluit prima uniformă actualizată în 20 de ani. 

Compania aeriană a creat o echipă de proiectare a angajaților care a lucrat cu producătorul de îmbrăcăminte corporativ „Cintas” pentru a crea design-urile.

Odată ce piesele au fost proiectate, aproximativ 120 de angajați au făcut un test de șase luni în diferite opțiuni pentru a determina cea mai bună potrivire și funcționalitate. În total, a fost nevoie de trei ani pentru a finaliza actualizarea.

Colecția include o gamă de pantaloni, cămăși, polo, pantaloni scurți, fuste și rochii pe care angajații le pot alege în culorile semnate ale Southwest. Uniformele piloților au fost, de asemenea, actualizate: anterior, bleumarin, acum sunt negre.

10. Icelandair

Icelandair este una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume. Creată în 1937, compania aeriană operează astăzi o flotă de 36 de avioane către aproximativ 48 de destinații de la hub-ul său de la Aeroportul Internațional Keflavik.

În urma crizei financiare din 2008 care a lovit țara, compania aeriană a lansat un plan care a inclus o uniformă nouă pentru toți cei peste 1500 de angajați ai liniei frontale. Proiectat chiar de compania aeriană și creat de specialiștii uniformi Olino . 

Colecția echipajului de cabină include jachete, fuste și rochii, pantaloni, veste, cămăși de cabină, șorțuri, ecusoane de panglică, haine poncho, cravate cu volane, curele și aripi. Între timp, colecția pilot acoperă jachete, pantaloni, șepci, cămăși pilot, eșarfe și paltoane, epoleți, cravate, curele și aripi. 

Icelandair a comandat designerului islandez Steinunn Sigurdardóttir să proiecteze noile uniforme. Sigurdardóttir și-a făcut un nume colaborând cu mulți dintre cei mai distinși designeri contemporani. Posturile sale au inclus designer pentru Ralph Lauren, designer senior la Calvin Klein, director și designer senior la Gucci și director de design la La Perla.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!