3 octombrie 2023

Hoteluri de lux, în care telefonul devine inutil

Manta Resort – Insula Pemba Arhipelagul Zanzibar, Tanzania

”Bun venit la Manta Resort, în Insula Pemba – Tanzaniei, unde orizontul pare că nu are sfârșit! În câteva momente, o barcă vă va conduce în camera dumneavoastră, care plutește pe Oceanul Indian”. Aici singuri vecinii sunt doar cerul și apa. Și…peștii. Care nu vor scoate niciun sunet. Ce poți să faci în apartamentul tău plutitor din mijlocul oceanului? Păi… să te bronzezi pe acoperiș, să citești o carte sau să privești reciful de corali. Ce nu poți să faci? Să postezi pe Instagram, Facebook, WhatsApp.

Longitude 131° – Yulara, Teritoriul Nordic, Australia

În inima roșie a deșertului australian, înconjurat de cultura aborigenă și aproape de muntele Uluru, se găsește resortul Longitude 131°. Aici îți poți folosi telefonul doar în proximitatea zonei de cazare. În rest nu prea ai ce face cu el… O vacanță petrecută aici îți oferă plimbări în jurul unei cascade și a faimoaselor gravuri din piatra muntelui. Una din legendele locului spune că aici a avut loc începutul creației. Tarifele ce pleacă de la 3.400 $ australieni de persoană\ 2 nopți , includ mâncare, băutură și transferuri la aeroport

Vythiri Resort – Wayanad, Kerala Region, India

Din deșertul australian, facem trecerea direct în umbră din inima pădurilor indiene, unde internetul rămâne doar o amintire! Odată ajuns aici vei beneficia de masaje realizate cu uleiuri aromatice și de meditația din cursul dimineții. Excursiile efectuate cu un ghid, vor avea ca subiecte doar flora și fauna din pădure. Telefonul e bun doar pentru… poze. Cardul sa fie încăpător ! Singurul drum, trece pe un pod din frânghii care te leagănă ușor pe deasupra râului. Tarifele de 5.000 rupii/persoană, includ toate mesele și excursiile în pădure.

Petit St. Vicent Resort –Saint Vicent, Insulele Grenadine

Resortul Petit St. Vicent, situat pe o insulă particulară, este bijuteria din mijlocul Mării Caraibelor, la care se ajunge după un drum de 20 de minute cu barca. Aici se poate face o detoxifiere digitală totală: un hotel fără Wi-Fi, fără semnal la telefon și fără televizor. Gazdele îți pun la dispoziție steaguri de diferite culori, pe care să le afișezi în funcție de serviciul de care ai nevoie : vrei curățenie, înalți steagul roșu, vrei mâncare, pe cel alb.

Amankora – Paro, Bhutan

Din Amankora se fac excursii de-a lungul văii Thimphu, pentru a explora regatul himalayan și pentru a dormi în fiecare dintre cele cinci căsuțe. Mănăstirea Taktshang (”Cuibul Tigrului”) construită pe panta unuia din versanți, are conexiune Wi-Fi în toate căsuțele. Aici poți să guști o porție delicioasă de carne de iac sau să bei o ceașca de ceai din unt de Suja (un ceai tipic preparat cu unt de iac). Cum ajungi aici: Se află la o oră de mers cu mașina de aeroportul Paro.

Casas Arana – Albella, Provincia Huesca, Spania

Casas Arana, e o clădire tradițională de la poalele Pirineilor spanioli, și e locul ideal de a începe explorarea Parcului Național Ordesa. De aici se pleacă în excursii prin pădurile de pini iar apoi spre vârful Peña Cancias, de unde se deschide priveliștea nesfârșitului Monte Perdido (Muntele Pierdut). Tariful : 99 euro persoană/noapte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: