13 iunie 2024

America de Sud – un continent aproape verde

answear.ro%20

Deși a fost unul din cele mai afectate continente în ceea ce privește pandemia de covid, America de Sud și-a redeschis porțile aproape în totalitate. În timp ce doar trei țări (Venezuela,Surinam și Uruguay) mai sunt în prezent închise, în celelalte se poate călători dacă sunt îndeplinite câteva condiții minimale.

În Venezuela există totuși șanse de a se intra dacă vii din Europa, cu condiția să folosești un zbor care să sosească din Turcia sau Federația Rusă. În rest, ai șansă de reușită doar dacă destinația de plecare e una din Mexic, Panama,Republica Dominicană, Bolivia sau Iran. Zborurile din orice altă locație sunt suspendate până la 11 februarie 2021.

În Columbia se poate intra aproape la fel de simplu ca într-o țară europeană, singura condiție fiind doar aceea de a se completa formularul din linkul de mai jos, cu minim 24 h înainte de intrarea în țară. https://apps.migracioncolombia.gov.co/pre-registro/public/preregistro.jsf

Pentru Ecuador e necesar rezultatul negativ al unui test care să fie făcut cu cel mult 10 zile înainte de sosirea în țară. Totodată la sosirea în aeroport se prezintă și un formular completat. Dacă nu ai testul sau acesta a ieșit din perioada de valabilitate, ți se va face o testare la intrarea în țară, având obligativitatea auto-izolării timp de 10 zile.

decathlon.ro

Peru are condiții ceva stricte în comparație cu vecinele sale de la nord, aici rezultatul negativ al testului (efectuat cu cel mult 72 h înainte) trebuie încărcat pe site-ul http://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/. Peruanii mai cer completarea unei declarații de sănătate care și ea trebuie încărcată cu cel mult 72 h pe site-ul http://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/. Dacă îndeplinești aceste condiții, atunci mai ai nevoie de un singur lucru : ca avionul cu care sosești, să decoleze de pe unul din aeroporturile din America de Nord …Latină…sau de Sud !

Chile, permite accesul turiștilor în țară, dacă pe lângă testul negativ efectuat cu 72 h înainte de plecare, au și o asigurare medicală în valoare de…30.000 $. Nu degeaba Chile este considerată cea mai scumpă țară din America de Sud.

Bolivia este deosebită de prietenoasă cu toți turiștii. Nu are interdicție pentru cetățenii niciunei țări. Condiția suficientă e să aibă un rezultat negativ obținut cu cel mult 7 zile înainte de călătorie. La intrarea în țară se completează formularul https://www.dgac.gob.bo/wp-content/uploads/2020/09/Form_Salud_International_EN.pdf

otter.ro

Argentina, nu este o deloc ospitalieră cu europenii. Practic nu poți intra în țară, pentru că e permis accesul doar cetățenilor din țările vecine, care trebuie să vină cu un zbor direct doar din aceste țări (Brazilia, Chile, Uruguay, Bolivia și Paraguay).

Brazilia, e singurul stat de pe continent care nu are niciun fel de restricții de intrare. În condițiile în care pandemia a făcut aici cele mai multe victime din America Latină, ea permite intrarea fără testare covid și fără nicio declarație scrisă.

top-shop.ro%20

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!