13 iunie 2024

MINUNI NATURALE DISTRUSE DE TURIȘTI IDIOȚI

FORMAȚIUNE VECHE CU CHIP DE DE RAȚĂ, ESTE RĂSTURNATĂ DE IDIOȚI

Duckbill a fost una dintre cele mai iubite atracții turistice din nord-vestul Pacificului. Parcurile de stat din Oregon o luaseră sub aripa lor, ridicând bariere, astfel încât nimeni să nu poată răsturna în mod accidental vechea formațiune. Din păcate, nu au fost luați în considerare și cei care ar putea să o distrugă în mod intenționat. În 2016, un grup de șase adolescenți s-au cățărat peste fire și din motive cunoscute doar de creierul lor mic, l-au împins pe Duckbill . Sau mai bine zis, trei l-au împins, în timp ce ceilalți trei au privit și au înveselit. Aceștia nu au fost niciodată prinși . Dacă ar fi fost găsiți, ar fi primi doar o amendă de 435 dolari.

UN ȘOFER BEAT UCIDE CEL MAI IZOLAT COPAC DE PE PĂMÂNT

Singurul copac de o rază 200 de mile din deșertul Sahara din Niger, a servit ca reper secole întregi pentru nomazi, iar militarii europeni au marcat copacul pe hărțile oficiale. Simpla sa existență într-un mediu atât de ostil a fost un miracol.

În anul 1973, un libian își conducea camionul prin deșert, și din cauza monotoniei peisajului, tipul a început să bea din în ce mai mult. Când a ajuns la copac, nu a fost în stare să vireze și a intrat direct în el,  ucigând acest miracol al naturii . Cât de beat trebuie să fii pentru a lovi acest arbore, care a fost literalmente singurul obstacol pe o distanță de 200 de mile ? Poate că ar trebui să dezvălui și altora ce anume conținea sticla sa…

CERCETAȘII BĂTRÂNI RĂSTOARNĂ VECHII BOLOVANI DIN UTAH

Pentru 99,99% dintre vizitatori, bolovani uriași, în formă de ciupercă, cocoțați pe tulpini înguste de gresie, sunt o minune naturală. Dar nu și pentru Glenn Taylor.

Acesta conducea o trupă de cercetași prin vale și într-o fulgerare de paranoia, și-a dat seama că, dacă una dintre aceste pietre ar cădea, exact când treceau copii, ar putea să-i omoare. Glenn a decis să-i ,,salveze” el, distrugând milioane de ani de istorie.

Cercetările autorităților au scos la iveală că același personaj era intentase un  proces de vătămare corporală cu  patru ani înainte, susținând că un accident de mașină l-ar fi lăsat definitiv invalid. Mental, aș adăuga eu…

GRAFFIȘTII ETICHETEAZĂ MAGICA MOHER CLIFFS DIN IRLANDA

Urcând 390 de metri afară din Atlantic, stâncile cu 300 de milioane de ani de istorie în spate sunt renumite în întreaga lume. Într-o dimineață din 2013, comunitatea științifică din Irlanda, a rămas îngrozită : stâncile erau acoperite cu graffiti ! Lucrarea era opera a doi autostopiști francezi, care au primit poreclele „Mama” și „Diridor Eidor” și care în ultimele două săptămâni colindaseră întreaga țară. După ce apărut videoclipuri despre acest lucru, cei doi au fost nevoiți să își dezactiveze conturile din cauza volumului de e-mailuri de ură. Vestea bună este că graffiti-ul a fost eliminat de experți fără a afecta stâncile. Vestea proastă este că cei doi nu au fost niciodată pedepsiți.

ADOLESCENȚII NEATENȚI ARD O ÎNTREAGĂ INSULĂ SPANIOLĂ

Era vara anului 2015, iar întreaga Mallorca era în avertizare de risc ridicat de incendiu. În această configurație au intrat în scenă Robbie Nimmo și BFF Calum. Cei doi au ajuns în insula nelocuită Sa Porrassa, unde s-au așezat pe niște iarbă uscată și au aprins țigările. Cr a urmat ?! S-a declanșat un incendiu care a scăpat de sub control și a cuprins întreaga insulă. Cinci acri au fost devastate, distrugând habitatul Șopârlei Negre a insulei. Poliția spaniolă ,din lipsă de probe, a declarat oficial că incendiul a fost accidental.

ȘOFERUL REDNECK FACE GOGOȘI PESTE „RACETRACK PLAYA” DE PE VALEA MORTII

Un lac uscat, Racetrack Playa găzduiește unul dintre cele mai ciudate evenimente din natură. Stâncile gigantice se mișcă aparent singure, lăsând în urma lor trasee imposibile. Oamenii de știință abia în 2013 au descoperit mecanismul, iar Hipodromul era considerat ca un site științific de neprețuit. Cel puțin așa a fost , până în 2016, când un turist roșcovan dintr-un SUV a decis să facă brăzdeze 10 mile din hipodrom. Nici după patru luni, zona a fost din nou vandalizată…

UN ARTIST GRAFFITI VANDALIZEAZĂ PARCURI NAȚIONALE ȘI APOI POSTEAZĂ PE REȚELELE SOCIALE

Casey Nocket, din New York a făcut un tur al parcurilor naționale din SUA, lăsând picturi gigantice ale feței sale pe acestea și apoi și-a postat operele pe conturile de socializare. După ce un blog de drumeții a postat fotografii cu graffiti-urile lui Nocket în nouă parcuri naționale, Reddit a preluat povestea și a urmărit-o. Lui Nocket i-a fost interzis accesul în toate parcurile naționale din SUA, plus în păduri, adică în 20% din întreaga SUA !

CHINA INTRODUCE TURISMUL ÎN INSULELE CURATE, VIZITATORII MĂNÂNCĂ IMEDIAT FIECARE SPECIE DE PE ELE

În 2016, China a deschis oficial arhipelagul Paracel pentru turismul chinezesc. Din momentul în care a sosit prima barcă, turiștii au postat online fotografii cu toate speciile pe cale de dispariție pe care le-au ucis, gătit și mâncat. Scoici gigantice rare, homari locali, arici de mare unici și multe altele au devenit parte a unui banchet în curs de desfășurare. În plus, turiștii au smuls specii întregi de corali, ca să le aibă ca suveniruri. Un vizitator care a postat fotografii devorând o scoică uriașă pe cale de dispariție și o poză cu o broască țestoasă de mare cu titlul „Trebuie să avem grijă de ele!”

O NAVĂ DE CROAZIERĂ BRITANICĂ ARUNCĂ CEL MAI VALOROS RECIF DIN INDONEZIA

În martie 2017, căpitanul Cerului Caledonian și-a condus nava pe care se aflau 100 de turiști, deasupra recifului fără a respecta legile fizicii și a decis să nu aștepte până la maree. A urmat calamitatea. Chttps://turisminternational.com/2021/03/30/selfi-uri-trasnite-sau-cu-turisti-trasniti/aledonian Sky a eșuat pe recif, afectând o mare parte din corali. Ca să înrăutățească lucrurile, nava a chemat apoi un remorcher să o tragă, provocând și mai multe daune acestui ecosistem fragil.

https://turisminternational.com/2021/03/30/selfi-uri-trasnite-sau-cu-turisti-trasniti/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!