29 septembrie 2023

Unde poți să petreci sărbătorile în Europa ?

Ce zone din Uniunea Europeana pot fi vizitate de sărbători? Cam toate! Ce zone sunt indicate a fi vizitate în această perioadă ? Cam niciuna, după părerea mea… Din harta prezentată pe site-ul https://reopen.europa.eu/en/map/DNK/7001/GL, Europa a devenit o mare roșie, fără a avea nicio legătură cu apele calde și plină de corali dintre Asia și Africa. E roșie din cauza valului al 2-lea de covid…al 3-lea sau al câtelea o mai fi. Singurele zone de culoare verde se regăsesc doar în Norvegia, unde nu este indicată o deplasare directă din România, pentru că e urmată automat de o carantină de 10 zile. Dacă socotim și Groelanda, o insulă ce aparține Danemarcei. atunci și ea este o zonă verde. Doar că sosirile din țara noastră în scop turistic sunt interzise pe teritoriile daneze, România fiind considerată o țară cu risc ridicat.

Zonele catalogate de culoare galbenă în UE, sunt de asemenea puține. Irlanda este accesibilă doar dacă dorești să stai în carantină 14 zile, iar zone restrânse din Franța, Polonia și Grecia sunt accesibile în anumite condiții. Singura opțiune rămâne doar o vacanță în insulele grecești, pentru care este necesar să prezinți un rezultat negativ al testului (PCR) COVID-19. care să fi fost efectuat în ultimele 72 de ore.

Însă există o zonă complet roșie pe harta Europei care nu impune niciun fel de restricții și care nu-i sperie pe români : România !

2 thoughts on “Unde poți să petreci sărbătorile în Europa ?

  1. Targul de Craciun din Manchester este cel mai mare si cel mai original targ de Craciun din Anglia. A fost primul Targ de Craciun din Regatul Unit si a ajuns pana in prezent la peste 9 milioane de vizitatori, anual. Turistii sunt asteptati in Manchester cu peste 300 de standuri cu preparate traditionale, bauturi din toata lumea si o multime de suveniruri. Pe langa cumparaturi, turistii care viziteaza Targul de Craciun din Manchester au parte de diverse spectacole stradale, asta spre deliciul copiilor, dar si de un parc de distractii. Daca vrei sa petreci sarbatorile in Canada, Targul de Craciun din Montreal merita toata atentia ta. Vreme de cinci saptamani, organizatorii pun la dispozitia turistilor degustari originale, casute pline de culoare si multe spectacole in aer liber, de care copiii se bucura cel mai mult.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: