13 iunie 2024

Turcia a modificat condițiile de intrare în țară pentru turiști

Dacă cineva și-a programat o minivacanță de Revelion la Istanbul, ar trebui să știe că fosta capitală a 3 imperii nu mai este la fel de atractivă în această perioadă. Timp de 3 zile orașul va fi asemenea Constantinopolului, asediat cândva de Mahommed II. Doar dacă cel care se vrea pe malul Bosforului, se mulțumește să-și petreacă aceste zile (și nopți) în hotel… De ce întâmplă asta ?! Pentru că președintele Erdogan a emis un ordin prin care populația va fi obligată să rămână la domiciliu timp de 3 zile începând cu 31.12.2020 (ora 21) până pe 04.01.2021. De asemenea și condițiile ce ar trebui îndeplinite pentru a se intra în Turcia ca turist, au fost modificate :

  • Pasagerii (cu vârsta de 6 ani și peste) trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ, efectuat în termen de 72 de ore înainte de zbor, pe care trebuie să-l prezinte la check-in (în caz contrar nu vor urca în avion). Această măsură este valabilă între 30.12.2020 (ora 00:00) până la 1.03. 2021.
  • Toți pasagerii trebuie să poarte măști pe aeroport și în timpul zborurilor.
  • Toți pasagerii trebuie să completeze formularul de informații pentru pasageri la sosirea în Turcia.
  • Toți pasagerii vor fi supuși unui examen medical, iar cei care prezintă simptome li se vor efectua teste, iar în cazul confirmării covid, vor fi carantinați.

https://www.turkishairlines.com/en-gb/announcements/coronavirus-outbreak/travel-restrictions/

https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

Deci, în perioada apropiată nu pare a fi cea mai indicată o pentru deplasare pentru călătorie în Turcia…

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!