29 septembrie 2023

O VESTE BUNĂ PENTRU CEI CARE CĂLĂTORESC CU QATAR AIRWAYS

Turiștilor români cărora le place să călătorească cu Qatar Airway, pot primi o veste bună ! Neînțelegerile dintre Qatar și Arabia Saudită (alături de E.A.U., Bahrain și Egipt ), par să fie de domeniul trecutului. De ce e o veste bună pentru fanii Qatar Airways ?! Pentru că se va scurta timpul de zbor !!! Pentru a ajunge mai rapid în Doha (unde au loc escalele companiei) este nevoie de permisiunea Arabiei Saudită, Emiratelor și Bahrainului de a survola spațiile lor aeriene. Acest fapt va scoate din ecuație efectuarea unui ocol destul de mare prin spațiul iranian ! După cele prezentate de Al Jazeera, meritul pentru reconciliere este datorat șeicului Kuweitul ! Postul arab de știri a anunțat că șeicul Qatarului a ajuns în Arabia Saudită, cu doar câteva ore în urmă, unde se așteaptă a se pune capăt boicotului.

https://www.aljazeera.com/news/2021/1/5/qatars-emir-heads-to-saudi-arabia-for-gcc-summit-live-news

https://youtu.be/kh3FxHrRoNY?t=52

În 2017 Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite , Bahrain și Egipt au acuzat Qatar că susține terorismul și că e prietenos cu Iranul, motiv pentru care au rupt legăturile economic, diplomatice și au impus o blocadă terestră, maritimă și aeriană asupra Qatarului.

La summitul de la Al-Ula, în nord-vestul Arabiei Saudite, va participa și un consilier SUA (ginerele președintelui Statelor Unite Donald Trump).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: