3 octombrie 2023

Aplicația care te ajută să obții mai mult loc în valiză !

Una din cele mai mari probleme dinaintea plecării în vacanță o constituie împachetarea hainelor într-un mod cât mai economicos. Dacă ar fi posibil să încapă ,,tot șifonierul” într-un bagaj de mână, atunci am fi cei mai fericiți ! :-)) Am căutat (și găsit totodată) câteva trucuri care să pară că ,,măresc” valiza sau să ,,micșoreze” volumul hainele !

Folosirea unor plicuri individuale

O metodă ceva mai nouă, care se pliază perfect pe niște vremuri în care nu mai ai timp să cauți acul în nici propria-ți valiză ! Plicurile pentru fiecare categorie de lucruri par a fi din ce în ce mai utilizate, atât din motive ce țin de economisirea spațiului cât și de o mai bună gestionare a lucrurilor personale. Mai utile cred că sunt cele cu închidere gen ..arici”, care pot comprima hainele până la o limită minimă.

Împachetarea cu precizie ,,matematică”

O metodă care cere multă atenție dar și ceva cunoștințe de geometrie în…spațiu ! :-)) Pentru cei care au lipsit de la orele de matematică, este necesar un talent înnăscut ! …sau dobândit prin multe ore de antrenament în împărțirea și restrângerea suprafețelor ! :-))

Rulați hainele ca pe niște sarmale

Una din cele mai vechi metode de împachetare este cea prin rularea hainelor. Însă din cele citite, se pare că rezultatele cele mai bune sunt obținute atunci când sunt rulate hainele de vară, Deci cine va pleaca în vacanța de iarnă, nu va putea face minuni cu hainele groase. Iar cu schiurile nici atât ! :-))

Această metodă are un real succes în rândul hoților care fură tricouri de ,,firmă” din magazinele duty-free din aeroporturi. Ei îmbracă mai multe tricouri unul peste altul, apoi trec prin toate controalele doar cu o gentuță în mână. Odată ajunși în avion, încep să se dezbrace și să ruleze hainele, pe care le pun în geanta mică…

Completați spațiile rămase goale de lângă margini
Hainele de mici dimensiuni și care pot proteja unele lucruri mai fragile de un impact nedorit, e bine a fi așezate în spațiile ce de regulă rămân goale lângă marginile valizei. Este locul perfect pentru prosoape, ciorapi, tricouri…

Utilizați canelurile existente pe fundul valizei
 Aceste locuri care de obicei sunt neglijate, pot fi umplute cu articole mici, cum ar fi cele de sport, de lenjerie intimă, costume de baie, șosete etc. Aceste articole vor nivela ,,podeau” valizei și vor absorbi din șocul pe care-l resimți bagajul, atunci când hamalii se vor antrena pentru proba de aruncarea greutății… :-))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: