29 septembrie 2023

Cele mai aglomerate aeroporturi din lume prin trafic de pasageri

tabel zboruri aeroport paris

tabel zboruri greva aeroport paris

În așteptarea unui clasament oficial al https://aci.aero/, care în mod sigur va fi unul dramatic, am prezentat în rândurile de mai jos clasamentul celor 15 cele mai aglomerate aeroporturi din lume pentru anul 2019.

15. Aeroportul Frankfurt, Germania-70.556.072 pasageri

Principalul aeroport din Germania a scăzut cu o poziție față de anul 2018. Din păcate, conform recenziilor privind calitatea serviciilor, mulți pasageri s-au plâns de confuzie, că ajutorul primit e aproape inexistent și că plimbări de la poartă la poartă sunt prea lungi.

14. Aeroportul Incheon-Seul,Coreea de Sud-71.204.153 pasageri

Ca majoritatea aeroporturilor mari din Asia și cel din capitala coreeană a avut o creștere semnificativă în privința pasagerilor în anul 2019. Astfel a urcat două poziție față de anul precedent. Cum nu am avut ocazia să pășesc vreodată pe tărâm coreean, nu pot decât să cred că aici lucrurile merg la fel ca în orice alt domeniu din Țara dimineților liniștite ! Adică foarte bine !

13. Aeroportul Hong Kong-71.415.245 pasageri

HKG este adesea descris ca un aeroport în care oamenii nu se pot plictisi și nici încurca. În călătoriile mele am ajuns pe acest aeroport și pot spune că totul este pus la punct în cele mai mici amănunte. Un metrou subteran propriu face legătura între terminale. Aeroportul din Hong Kong are o mulțime de opțiuni de divertisment. Între două avioane, aici se poate juca baschet, box, fotbal sau schi în zona i-Sports sau se poate juca golf afară pe un teren cu 9 găuri. Fată de anul 2018 a avut o cădere de 5 poziții.

12. Aeroportul Schiphol-Amsterdam, Olanda-71.706.999 pasageri

Aeroportul din capitala Olandei a coborât un loc. Dar majoritatea pasagerilor care au trecut pe aici au dat recenzii pozitive aeroportului, deoarece nu au întâmpinat mari probleme. Eu nu pot decât să confirm că acesta e unul dintre cele mai organizate aeroporturi pe care am fost vreodată.

11. Aeroportul Baiyun-Guangzhou, China-73.378.475 pasageri

Aeroportul principal din Canton, a urcat două poziții, semn că este din ce în ce mai apreciat. Dar se află încă la mare distanță față ce cele două mari puteri aeroportuare din China: Shanghai și Beijing. Am aterizat pe acest aeroport și am fost plăcut impresionat de de sistemul de legătură cu orașul Guangzhou (metro). Baiyun” înseamnă „nori albi” în chineză și se referă la Muntele Baiyun lângă aeroport.

10. Aeroportul Fort Worth-Dallas, SUA-75.066.956 pasageri

A avut cea mai spectaculoasă creștere a numărului de călători – 5 locuri față de anul precedent ! O cauză ar putea fi putea numeroasele oportunități de cumpărături, precum și faimosului său spa Xpres. De asemenea, punctele de control TSA au fost descrise ca fiind destul de eficiente. Toate acestea fac ca Dallas să fie un loc preferat pentru escale.

9. Aeroportul Paris Charles de Gaulle, Franța-76.150.009 pasageri

CDG are  are o reputație proastă de ani de zile, în 2009, fiind numit al doilea cel mai rău aeroport din lume. În 2011 site-ul de călătorie al CNN l-a numit „cel mai urât aeroport din lume” Cele mai mari probleme sunt legate de personalul nepoliticos, distanțele mari între terminale și mâncarea scumpă. În ceea ce privește mâncarea, nu pot spune decât că așa e (un sandwich costă 7-10 euro). Cu toate aceste neajunsuri, aeroportul a urcat cu un loc…

8. Aeroportul Shanghai Pudong, China-76.153.455 pasageri

PVG este votat în mod repetat printre cele mai proaste aeroporturi din lume. Deși am fost pe acest aeroport nu am observat deficiențe majore… Poate că nu am fost eu prea atent, chiar dacă am petrecut destule ore la etajul terminalului. Sau poate că am rămas cu gândul la viteza cu care circula MAGLEV-ul ! Față de anul precedent a urcat un loc…

7. Aeroportul Heathrow, Londra, Anglia-80.888.305 pasageri

Nimănui nu îi place cu adevărat Aeroportul Heathrow din Londra, deoarece personalul este prea strict atunci când vine vorba de greutatea exactă a bagajelor. Pasagerii spun că toți cei care lucrează acolo sunt nepoliticoși și inutili. Disfuncționalitatea e cuvântul de ordine, iar securitatea este foarte lentă. Heathrow ocupă aceeași poziție ca în 2018.

6. Aeroportul O’Hare-Chicago SUA-84.372.618 pasageri

Acesta este unul dintre cele bune aeroporturi din țară, iar pe plan mondial ocupă același loc 6 ca în anul 2018. Până la îmbarcare se poate merge în camera de yoga pentru meditație sau pentru a asculta muzică liniștitoare pe podele de bambus. De asemenea, puteți vedea zeci de sculpturi și picturi.

5. Aeroportul Haneda-Tokyo, Japonia-85.505.054 pasageri

HND primește doar recenzii pozitive de la pasagerii companiilor aeriene. Procedurile de la sosire si plecare sunt rapide și ușoare, bagajul ajunge pe bandă înaintea ta, informațiile se pot obține de peste tot. Japonia, Țara florii de cireș, e țară a perfecțiunii…În 2019 și-a menținut locul 4 din anul anterior.

4. Aeroportul Internațional Dubai, EAU-86.396.757 pasageri

Dacă în anul 2018, fusese numit al 3-lea aeroport din lume după traficul de călători, în 2019 a căzut un loc. De la magazine de lux până la antrenament în clubul lor de sănătate, o baie în piscină sau un joc de biliard, toate sunt puse la dispoziția pasagerilor care-și petrec mai mult timp în aeroport. Din păcate eu nu prea am avut timpul necesar să vizitez măcar un terminal întreg, așa că dăm crezare recenziilor !  

3. Aeroportul internațional Los Angeles, SUA-88.068.013 pasageri

LAX e unul dintre cele mai îngrozitoare puncte de control de securitate din SUA,. Recenziile date de pasageri îl numesc ,,cel mai rău aeroport ”. Proiectat în anii ’20 și ’30, finalizat în anii ’40, LAX este drastic subdimensionat și aproape că nu face față numărului mare de călători care trec zilnic prin porțile infernale. Cu toate acestea, a crescut cu un loc în clasament !

2. Beijing Capital, China-100,011,438 pasageri

PEK este cel mai aglomerat și cel mai important aeroport internațional din China. Cele trei terminale găzduiesc 66 de companii aeriene. În prezent, aeroportul are conexiuni de zbor către aproximativ 88 de orașe interne și 69 de orașe străine. Pentru mine a fost unul dintre cele mai încurcate aeroporturi pe care am fost, asta și datorită unor informații contradictorii primite de la unii lucrători oficiali. De ce blog ? El își menține poziția a doua.

1. Hartsfield-Jackson Atlanta, SUA-110.531.300 pasageri

ATL a fost numit în mod constant cel mai aglomerat aeroport din lume, cu peste 250.000 de pasageri și aproape 2.500 de sosiri și plecări în fiecare zi. Aceasta reprezintă o creștere a traficului de peste 2,9% față de 2018. Acest lucru se poate datora faptului că orașul se află la circa două ore de zbor față de oricare mare oraș al țării, Deci aproximativ 80% din populația din țară, are acces la el .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: