3 octombrie 2023

Cele mai neobișnuite hoteluri din lume

Sunt convins că în lume există mai multe hoteluri de acest gen, unele poate chiar mai ciudate decât cele selectate de mine. Însă eu m-am oprit la 9 dintre ele, acelea pe care le-am considerat a fi, dintr-un motiv sau altul, mai deosebite decât cele normale…

CasAnus, Stekene, Belgia

CasAnus din Stekene, Belgia, nu este pentru cei slabi de stomac. Suita intestinală este echipată cu apă curentă și toaletă pentru nevoile digestive ale oaspeților. Spre deosebire de intestinului gros, (din corpurile umane), acesta are un pat dublu, duș și încălzire centrală.

 Exteriorul camerei a fost chiar sculptat cu vene bombate și vopsit într-un roșu intens pentru a-l face să arate mai realist. Interiorul este alb strălucitor, completat cu ferestre și pereți tubulari, curbați, pentru a-i face pe călători să simtă cu adevărat că dorm în stemului digestiv uman. Costul unei camere ? Doar 120 euro/ noapte…

Skylodge Adventure Suites,Peru

Un hotel situat pe stânci, care nu e accesibil oricărui călător, deoarece e ceva mai complicat de ajuns în camere. Peru a reușit performanța să aibă singurul hotel din lume de acest gen. Doar că în lipsa unui lift care să te urce și să te coboare, îți trebui o bună condiție fizică și ceva mai mult curaj. O coardă de siguranță și niște scări înfipte în stâncă îți asigură accesul la cazare. Cât costa o cameră aici ?! Doar 450 $ pentru o noapte și o zi ! E adevărat că în preț e inclus micul dejun, cina și tiroliana. Ceva mai greu e cu rezervarea, pentru că toate camerele de pe stâncă sunt rezervate cu foarte mult timp înainte ! 

Pereții din sticlă oferă o vedere fascinantă a văii ce se află cu 400 metri mai jos. Dacă ai nervii tari și bani ca să-ți permiți cazarea, poate fi experiența vieții tale ! :-))

Hotel Inntel, Zaandam, Amsterdam

Casele tradiționale Zaan au fuzionat între ele pentru a alcătui acest hotel, care îmi pare a fi decupat din cărțile cu povești ale fraților Grimm. Clădirea se aseamănă cu o îmbinare a unor piese de lego făcută de un copil neastâmpărat (dar cu imaginație bogată) sau cu opera unui arhitect care a fugit cu circul ! Deși pare a fi un hotel conservator, în realitate e unul foarte modern… Lucru acesta îl vezi abia după ce i-ai trecut pragul !

Karosta Prison Hotel, Liepaja, Letonia

O fostă închisoare din perioada Uniunii Sovietice, a devenit în prezent un hotel care îmi pare a fi mai ciudat decât un parc tematic de nișă ! Cei care doresc să doarmă pe un pat din scândură, așezat direct pe ciment, să fie interogați la lumina unei lămpi sau să fie fotografiați ca niște deținuți de rând, au găsit locul potrivit. Poate fi o experiență deosebit de plăcută pentru cei care doresc să fugă de acasă din cauza unei soacre ceva mai acre ! :-)) Costul unei cazări de o noapte e doar de 20 $.

Hotel Queen Mary, Long Beach, California

Hotelul Queen Mary este andocat și are 347 cabine de primă clasă, care sunt aceleași ca și structură, ca cele cu care s-a a făcut prima călătoria în 1936. Quenn Mary a fost una dintre cele mai mari și mai elegante nave de la începutul secolului al XX-lea, având în cont 1.001 traversări între New York și Anglia. Există numeroase tururi și exponate de explorat, inclusiv cele dedicate lui Winston Churchill și prințesei Diana, care au fost unii dintre pasagerii de top. Interesant e că Queen Mary e considerată a fi cea mai bântuită navă din lume !

Kolarbyn Ecolodge, Skinnskatteberg, Suedia

Kolarbyn Ecolodge din Skinnskatteberg, Suedia, e o locație care oferă cazarea în niște cocioabe din mijlocul pădurii. Acolo nu există apă curentă sau electricitate, saltele pufoase sau încălzire centralizată. Trebuie să faci totul de unul singur. Vrei căldură ? Spargi lemne ! Ți-e sete ? Te duci la izvor și aduci apă ! Cine crede că este potrivit pentru aceste colibele primitive, se poate deplasa până în Suedia ! Sau poate intra pe site ! :-)) https://kolarbyn.se/

Hotel La Balade des Gnomes, Heyd, Belgia

Cele 11 camere de la La Balade des Gnomes, par că provin dintr-un basm. Hotelul e situat într-un cal uriaș de lemn, care încearcă să fie o copie a celebrului cal troian. Una din camere, Macquarie Island, are patul asemeni unei bărci, care pare să plutească pe apă reală, alături de care există o plajă cu nisip adevărat. Apartamentele sunt pline cu scaune de lemn, cer înstelat pe tavan, iar ferestrele sunt strâmbe. https://www.labaladedesgnomes.be/en/Home

Treehotel, Harads, Suedia

Treehotel din Harads, Suedia, are șapte variante de case în copaci : Conul albastru, Libelulă, OZN-ul, Cabina, Cubul oglinzii, Cuibul păsărilor și Cubul 7. Fiecare este conceput diferit în interior și în exterior, pentru a stârni imaginația și a oferi puncte de vedere diferite ale unei păduri de pini din nordul Suediei.

Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselkä, Finlanda

Stațiunea este deschisă pe tot parcursul anului, cu excepția lunii mai. Ea se situează la aproximativ 250 km de Cercul Polar, pe ambele părți ale autostrăzii principale din nordul Laponiei, astfel încât iernile spectaculoase, sunt practic garantate. Cei mai mulți vizitatori sosesc cu zboruri către aeroportul Ivalo, la 30 de minute de mers cu mașina (hotelul oferă transfer). Prin peretele din sticlă se poate vedea perfect aurora boreală în timp ce stai în pat la căldură. Însă mai greu e să obții o rezervare în perioadele respective !

0 thoughts on “Cele mai neobișnuite hoteluri din lume

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: