1 martie 2024

Persoanele ce călătoresc în Austria au obligația de a se înregistra electronic

Începând cu 15 ianuarie 2021, toate persoanele care călătoresc în Austria au obligația de a se înregistra electronic înainte de intrare, prin completarea documentului Pre-Travel-Clearance. Exista câteva excepții pentru motive care nu pot fi amânate, situații de urgență, pasageri în tranzit, traficul de navetiști,etc. Datele înregistrate sunt șterse la 28 de zile după intrare.

Formularul online în limba engleză aici.

Formularul online în limba germană aici.

Găsiți aici informații complete despre înregistrarea electronică prealabilă.

Având în vedere că Austria este momentan în lockdown, călătoriile turistice nu sunt posibile.

Obligația carantinării la intrarea în Austria

Din data de 19 decembrie, la intrarea în Austria din zone de risc, este obligatorie o perioadă de carantină de 10 zile. În acest moment pe lista zonelor de risc se află și România. La intrarea în Austria, e necesar să aveți pregătit formularul de intrare obligatorie în carantină. Aici e formularul în limba engleză.

Încheierea carantinei după testare

După o perioadă de carantină de 5 zile, este posibilă testarea PCR sau Antigen, pe propriile costuri, fiind permisă în acest sens părăsirea adresei de carantină. Dacă testul este negativ, se întrerupe carantina.

Excepții de la carantină și testare

Reprezintă excepții, persoanele care călătoresc fără escală, navetiștii care călătoresc regulat, precum și persoanele care călătoresc în regiunile Vomp-Hinterriss, Mittelberg (Kleinwalsertal) și Jungholz. Aceste persoane pot călători fără a prezenta un test covid negativ și fără a avea obligativitatea carantinei.

Persoanele care călătoresc din următoarele țări pot intra în Austria fără test și fără carantină: Australia, Finlanda, Grecia, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Singapore, și Vatican. Aici sunt prevăzute situațiile excepție Ministerului Sănătății al Austriei în limba germană.

La intrarea în Austria în scop profesional, carantina nu este obligatorie., fiind obligatorie prezentarea unui certificat medical, ce atestă rezultatul negativ al unui test PCR sau Antigen, nu mai vechi de 72 de ore. Formularul îl puteți descărca de aici în limba germană și de aici în limba engleză.

Carantina în România la returul din Austria

Austria se află din nou află pe lista țărilor cu risc ridicat, începând cu data de 3 ianuarie, așadar obligativitatea carantinării la returul din Austria în România se impune din nou.

Tranzit

Tranzitul este permis fără oprirea pe teritoriul Austriei, fără aplicarea măsurii de carantină/izolare sau test COVID, în cazul în care călătoria spre ţara de destinaţie este justificată cu un document.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!