18 iulie 2024

Ce lucruri nu știm despre mâncarea din avion (partea I) !

Unii pasageri preferă să mănânce ceva în terminal înainte de îmbarcare, în timp ce alții savurează masa primită în timpul zborului.  Dacă îți pasă de ceea ce mănânci în aer, este posibil să găsești a fi interesante rândurile de mai jos.

1.Meniurile sunt planificate foarte atent din motive financiare

American Airlines a economisit 40.000 de dolari în 1987, scăpând de o singură măsline din salate. Delta a economisit 250.000 de dolari pe an, scoțând doar câteva grame din friptură și o singură căpșună din salate.

2.Mâncarea companiei aeriene are 102 de ani

La 11 octombrie 1919, Handley a servit primele mese în timpul zborului de la Londra la Paris. Pentru trei șilingi, pasagerii puteau achiziționa un prânz preambalat, alcătuit dintr-un sandviș și fructe.

3.Companiile aeriene doresc o tăiere diferită a fructelor

Deși fructele provin de la companii ce livrează și în supermarketuri, solicitările companiilor aeriene sunt speciale. Acestea doresc ca prezentarea fructelor să fie diferită, ca ele să fie tăiate într-un anumit mod sau să cântărească o anumită cantitate pentru a se încadra în bolurile lor.

4.Întârzierile de zbor pot provoca risipa de alimente

Puțini știu că dacă zborul a fost întârziat timp de 6-7 ore, toate alimentele care au fost deja încărcate într-un avion sunt aruncate. Întreaga încărcătură de alimente va trebui înlocuită pentru a se încadra în standardele de calitate ale alimentelor.

5.Sunt preferate vinurile fructate

Modificările papilelor gustative la o altitudine mare afectează și…vinul băut ! Vinurile care sunt mai acide și cu un conținut ridicat de taninuri nu sunt la fel de plăcute în zbor, așa că majoritatea companiilor au tendința de a servi vinuri parfumate și fructate.

6.Piloții au feluri de mâncare diferite

 Deși s-a întâmplat rar ca mesele din zbor să ducă la intoxicații alimentare, piloților li se oferă mese diferite, ca măsură de precauție, pentru a se elimine riscul îmbolnăvirii a ambilor piloți.

7.Atacurile din 11 septembrie au afectat mesele din zbor

După atacurile teroriste de la 11 septembrie transportatorii aerieni au început să folosească ustensile din plastic în loc de tacâmuri reutilizabile. Acesta a fost motivul pentru care mulți dintre ei, au încetat să ofere mese complete și au început să dea doar alune și băuturi răcoritoare. 

8.Puteți cumpăra mese de zbor pe piața neagră

Chiar și aceste alimente pot ajunge pe piața neagră. Acest lucru este deosebit de răspândit în India. O sticlă de suc Tropicana costă până la 32 de cenți! Alimentele provin fie de la angajați care au furat mâncarea din avion sau chiar din tomberoanele din aeroport. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!