29 septembrie 2023

De ce nu poți trece cu apă prin controlul de securitate al aeroportului ?!


V-ați întrebat de ce sticlele cu apă nu pot fi trecute dincolo de controlul de securitate din aeroport ? Ce rău poate face apa potabilă într-un aeroport sau avion ? Începând cu anul 2006 se aplica în acest sens o directivă cu privire la securitatea transporturilor aeriene. Această interdicție e rezultatul muncii…serviciilor secrete britanice ! Bine, dar ce a dus la acest fapt ? Să vedem…

În anul 2006, la întoarcerea din Pakistan a unui cetățean britanic de religie musulmană, i-a fost inspectată în secret valiza și în aceasta s-a găsit o băutură răcoritoare portocalie împreună cu un număr mare de baterii. Ulterior, tot în secret, i-au fost montate camere de supraveghere în apartament, care au dus la descoperirea unui adevărat laborator de fabricare a bombelor.

La un moment dat în timpul supravegherii, anchetatorii au văzut cum teroristul face o gaură pe fundul unei sticle de băuturi răcoritoare (Tang), care a fost umplută cu un lichid exploziv, în timp ce părea sigilată. Planul pus la cale de Al- Qaida prevedea un atac asupra a șapte avioane care urmau să zboare din Londra către SUA. Din fericire teroriștii au fost arestați la timp !

condamnarea teroriștilor

Dar aceasta nu a fost singurul incident ce a dus la interzicerea lichidelor în spațiul aerian. În 1994 a fost detonată o bombă cu explozibil lichid, pe cursa aeriană Manila -Tokyo (Philippine Airlines), în urma căreia un pasager și-a pierdut viața, iar aeronava a fost parțial distrusă.

Dar există vreo soluție prin care apa să poată trece de controlul de securitate ? DA ! Dacă e sub formă de…gheață ! 🙂  Apă în formă solidă e acceptată pe majoritatea aeroporturilor ! Dacă nu doriți acest lucru, atunci se poate aduce o sticlă complet goală, care să fie umplută odată ce ați terminat cu screening-ul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: