13 iunie 2024

CELE MAI INTERESANTE HOTELURI SUBACVATICE DIN LUME

Pentru cine a citit Douăzeci de mii de leghe sub mări (pe vremea când praful nu acoperea cărțile din bibliotecă 🙂 ) o rezervare la unul dintre următoarele hoteluri, ar semăna în mică parte cu o călătorie regizată de Jules Verne. Doar că un loc în lumea scriitorului era gratis, pe când o noapte de cazare în aceste hoteluri ar echivala cu un împrumut la bancă ! 🙂

Atlantis Palm (Dubai, Emiratele Arabe Unite)

The Suites subacvatice de la Atlantis Palm din Dubai sunt nu sunt poziționate sub mare, ci sunt vecine cu imensul acvariu de pe insulă. Ferestrele enorme, ce se întind din podea până în tavan, permit o vedere asupra vieții marine în timp ce stai pe pat. Cele două suite, Poseidon și Neptun (după zeii mării), sunt deservite de câte un majordom nonstop. La prețul de 8.200 $/noapte puteau să includă și câțiva pești dresați care să danseze la fereastră…:-)

Lovers Deep Submarine (Caraibe)

De ce să vă mulțumiți cu o singură cameră sub apă, când puteți avea un submarin întreg ? Din 2014, agenția de închiriere a vilelor de lux Oliver’s Travels oferă sejururi în acest submarin incredibil care poate călători oriunde îi ,,comandă” cel care …plătește ! Baza de plecare este în insula St.Lucia din Caraibe. Eticheta de preț ? O nimica toată… Pleacă de la 150.000 $/noapte ! …și asta fără a include zborul spre St. Lucia ! 🙂

Resorts World Sentosa (Singapore)

Resorts World Sentosa din Singapore oferă 11 apartamente Ocean construite asemeni locuințelor din oraș, adică pe două niveluri. Ele sunt împărțite în zona superioară (cea de locuit) și zona inferioară (cu dormitoare subacvatice). ce veți privi cel mai mare acvariu din lume. În prețul de 1.200 $/noapte este inclus și un majordom personal. Ca și fapt divers, acesta este hotelul în care a avut loc întâlnirea istorică dintre Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Manta Resort (Zanzibar)

Situat în largul insulei Pemba – Zanzibar, Manta Resort este definiția luxului tropical. Hotelul plutitor oferă priveliști uluitoare ale Oceanului Indian și o perspectivă unică asupra a ceea ce se află în dormitorul scufundat. În camera amplasată la aproximativ 4 m sub nivelul mării, se pare că ai scăpat de paparazzi. Asta doar dacă nu îi anunți tu unde te afli, ca să te găsească din ,,greșeală” 🙂 Cum se practică în România ! Ce poți să faci aici ? Baie…plajă…somn.. ! 🙂 Cât costă o cameră ? De la 1.500 USD/ noapte…

Hilton Conrad Rangali Island Resort (Maldive)

La sfârșitul anului 2018, Rangali Island Resort a deschis ceea ce au numit „ prima vilă subacvatică din lume ”. Muraka poate găzdui nouă persoane, adică ceva mai puțin decât o vilă mică din Eforie Sud ! 🙂 Structurată pe două etaje, are un nivel inferior scufundat cu 5 m sub nivelul mării, în care sunt incluse o suită master, baie și lounge. Deasupra sunt : sală de gimnastică, camera majordomului, camera de zi, bucătăria, barul și puntea. O noapte ,,sub apă” costă 2200$ !

Utter Inn (Vasteras, Suedia)

Doriți să dormiți sub apă, dar nu vă puteți permite un preț ridicat? Această cabină subacvatică din Suedia ar putea fi soluția perfectă. Utter Inn a  fost proiectat de un artist local și în timp ce pare a fi o casă tipic suedeză plutitoare pe apa, e de fapt un dormitor mic scufundat la 3 m în lacul Mälaren. O escapadă de o noapte costă doar 250 USD/ noapte. Dar nu are…majordom ! 🙂

După primirea tuturor instrucțiunilor de care au nevoie oaspeții, aceștia sunt lăsați singuri. Camera superioară este echipată cu echipament de bucătărie, plită, serviciu de cină, o cutie de zece litri de apă proaspătă și un răcitor.

Jules ‘Undersea Lodge (Key Largo, Florida)

O altă opțiune, puțin mai prietenoasă cu bugetul, este situată în largul coastei Floridei, în apropiere de Puerto Rico, Jules ‘Undersea Lodge  este de fapt cel mai vechi hotel subacvatic din lume. Acest fost centru de cercetare este perfect pentru călătorii îndrăzneți care doresc să facă scufundări la 21 m adâncime. Se poate comanda mâncare în cameră, iar un bucătar se va scufunda să gătească. Totuși, cazarea este una modestă. Cam de o.. stea (de mare) ! 🙂 O noapte costă 675 USD.

InterContinental Shimao Wonderland (Shanghai, China)

InterContinental Shimao Wonderland, situat în apropiere de Shanghai, deschis la sfârșitul anului 2018, după un deceniu de construcție. Arhitecții au construit spații de cazare futuriste și de lux pe peretele unei foste cariere. Hotelul cu 370 camere include două niveluri subacvatice, unde se află și un restaurant. Există o cascadă artificială, iar oaspeții sunt încurajați să facă sporturi nautice în marele centru sportiv al hotelului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!