3 octombrie 2023

10 modalități de a cumpăra un bilet de avion mai ieftin

clasa bussines in avion

clasa bussines in avion

Dacă te-ai îmbarcat într-un avion și vei ruga pasagerii să spună prețul pe care l-au plătit pentru bilete, vei vedea că ele au fost achiziționate cu cel puțin 10 prețuri diferite…

Nu cumpăra bilete în zilele de week-end

Vineri, sâmbătă și duminică sunt de regulă, zilele în care cumpărarea unor bilete de avion poate fi mai scumpă decât în cursul săptămânii. Însă aceasta nu este o regulă universal valabilă pentru toate companiile. Unele studii arată că cele mai bune prețuri sunt obținute în zilele de marți și joi.

Cumpără-ți biletul cu 47 de zile înainte de călătorie

Potrivit CheapAir, cel mai bun timp pentru a cumpăra un bilet este cu 47 de zile înainte de ziua zborului. În această zi au apărut cel mai adesea ofertele cele mai tentante de prețuri, exceptând perioadele de promoții.

Caută zboruri utilizând o fereastră Incognito

Multe dintre site-urile companiilor aviatice, răspund dinamic dacă faci mai multe căutări. Adică prețul poate urca atunci când operezi deja o nouă căutare. Utilizarea funcției incognito va împiedica site-urile să te repereze și să crească prețul unui zbor la fiecare căutare.

Compară prețurile de pe diferite site-uri

Cel mai bun mod de a găsi un zbor ieftin este acela de a compara prețurile. Asta însemnă a se efectua căutări pentru aceeași perioadă de călătorie, pe diferite motoare specifice în vederea obținerii celui mai bun preț. Motoare pentru căutare zboruri : Kayak, Momondo (îl folosesc cel mai des), Skyscanner, eDreams…

Setează alertele pentru zboruri

Există tone de aplicații pentru android și computer, care vă permit să setați alerte pentru zborurile pe care le doriți. Aceste aplicații vă vor spune când prețurile scad, precum și când au fost adăugate zboruri noi în perioada dorită.

Acordă atenție e-mailurilor

Odată ce te-ai înregistrat pe site-urile companiilor aeriene sau al motoarelor de căutare zboruri, acestea îți vor trimite e-mailuri cu cele mai bune oferte. Atunci când le primești, poți să le compari cu alte prețuri găsite și să constați cât de bune sunt…ofertele !

Alege un zbor cu destinația ta ca o escală

Există site-uri precum skiplagged care vă permite să obțineți un preț mai bun pentru o călătorie mai lungă cu escală, decât pentru una directă. De exemplu, vrei să mergi la Roma, iar zborul direct costă 150 euro, în timp ce un zbor cu destinația finală Napoli, care face escală la Roma, poate costa doar 100 euro ! Skiplagged arată exact acest tip de zboruri ! Ideea e să cobori la Roma fără a continua drumul până la Napoli. Zborurile pot fi mai ieftine în acest fel, pentru că în timp ce toată lumea încearcă să meargă la Roma, puțini doresc să meargă la Napoli !

Zboară între orele 00-07 sau/și în zilele de marți, miercuri și sâmbătă

Nimeni nu vrea să zboare în aceste zile și/sau la aceste ore, astfel încât de regulă astfel de bilete de avion sunt mai ieftine. Am călătorit în mai multe rânduri la primele ore ale dimineții și pot spune că acesată regulă se confirmă pe deplin.

Lasă compania aeriană să-ți aleagă locul

Alegere locului odată cu efectuare rezervării nu face decât să crească simțitor costul final. Puține dintre companiile aviatice oferă această facilitate în mod gratuit. Alegerea locului atunci când se efectuaează check-in este cea mai bună (ieftină) soluție.

Toate biletele sunt rambursabile în termen de 24 de ore

Ceea ce este posibil să nu știți este că toate biletele de avion achiziționate cu bani (fără puncte) sunt rambursabile în termen de 24 de ore de la cumpărare. Dacă vedeți în acest interval un bilet cu un preț mai ieftin, puteți să-l anulați pe primul și să faceți o nouă rezervare pe cea cu un preț mai bun.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: