Cele mai misterioase locuri de pe pământ

Cascada Sângelui (Antarctica)
Antarctica este casa unei cascade numită Blood Falls, care se revarsă de-a lungul unui ghețar. Ciudat e faptul că apa care izvorăște din ea are culoarea…roșie ! Oamenii de știință au stabilit că această culoarea provine din apa sărată, bogată în fier din interiorul ghețarului, care oxidează odată ce este expusă la oxigen.
Pădurea Strâmbă (Polonia)
Această pădure poloneză are câteva sute de pini ciudați, care au fost plantați acolo în 1930 și au crescut cu o îndoire de aproape 90 de grade la baza lor, făcându-i să arate ca niște cârlige de pescuit. Unii cred că a fost folosită o anumită tehnică pentru a curba copaci în acest fel, în timp ce alții speculează că o furtună de zăpădă ar fi produs aceasta capodoperă a naturii.
Ușă spre iad (Turkmenistan)
Acum aproape 50 de ani, un crater de foc s-a deschis în deșertul din nordul Turkmenistanului. Craterul Darvaza, cunoscut și sub numele de Ușa Iadului, încă arde și astăzi, iar noaptea strălucirea sa poate fi văzută din depărtare.Se crede că acesta ar fi fost creat de un accident de foraj de gaze naturale în care inginerii au dat foc zonei pentru a opri răspândirea gazelor periculoase.
Cercuri de zâne (Namibia)
Aceste ovale ciudate de pe sol înconjurate de inele de iarbă sunt cunoscute sub numele de „cercuri de zână”. Ele pot varia în mărime de la aproximativ 12 de metri la aproximativ 114 de metri. În timp ce oamenii de știință au multe teorii, inclusiv termitele de nisip, cercetări recente pare să indice că modelul este creat prin intermediul plantelor concurente pentru apă.
Lake Abraham (Alberta, Canada)
În lunile mai calde, Lacul Abraham pur și simplu arată ca un lac de turcoaz. Dar în timpul iernii, apa înghețată se umple cu sfere albe suspendate care arată ca niște bulgări de zăpadă. Aceste bule de gheata sunt de fapt niște buzunare periculoase de gaz metan inflamabil, format atunci când materia organică de pe fundul lacului se descompune.
Lake Maracaibo (Venezuela)
Deasupra acestui golf de lângă Marea Caraibelor, în nord-vestul Venezuelei, furtunile cu fulgere preiau cerul aproape în fiecare noapte a anului. Lacul Maracaibo are cea mai mare concentrație de fulgere de pe Pământ datorită unei combinații de căldură, umiditate, curenți de aer și peisajul muntos. Noaptea, fulgerele lovesc Lacul Maracaibo de aproximativ 28 de ori pe minut, timp de până la nouă ore.
Lake Natron (Tanzania)
Lacul Natron din Tanzania este cunoscut sub numele de Lacul Pietrificator, deoarece are puterea de a transforma păsările în „piatră”. Temperatura apei poate ajunge la 140 de grade Fahrenheit și nivelul pH-ului său este de 10,5, aproape la fel de mare ca amoniacul. Apa este atât de caustică încât poate arde pielea și ochii animalelor care nu sunt adaptate la ea. Nivelurile sale ridicate de carbonat de sodiu acționează, de asemenea, ca un conservant, lăsând păsări, lilieci și alte animale care mor în apele sale aproape mumificate. Lacul este, cu toate acestea, un loc sigur de reproducere pentru un stol de flamingo.
Magnetic Hill (India)
Dealurile magnetice, sau dealurile gravitaționale, sunt iluzii optice în care un drum în pantă, face să pară că mașinile, se rostogolesc la deal, sfidând gravitația. Superstiția locală susține că dealul magnetic din Leh, îi duce pe oameni la cer, iar vizitatorii se adună aici pentru a testa acest fenomen ciudat.
The Racetrack (Death Valley National Park, California)
Racetrack este un playa (un lac uscat), cunoscută pentru rocile sale ciudate în mișcare. Aceste pietre arată ca și cum ar fi fost împinse sau târâte de o forță misterioasă, lăsând o dâră în urmă. Oamenii de știință au descoperit recent că rocile sunt mutate de vânt în timpul furtunilor scurte, când pământul este acoperit cu gheață.
Richat Structure (Mauritania)
De asemenea, cunoscut sub numele de Eye of the Sahara, Structura Richet este o caracteristică circulară, care din spațiu arată ca un ochi în mijlocul deșertului. Richet a fost inițial considerat ca fiind un loc de impact meteoritic, dar acum se crede că a fost creat de eroziune. Forma sa distinctivă poate fi văzută de astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale.
Salar de Uyuni (Bolivia)
Acesta e cel mai mare loc cu sare din lume. Uscăciunea și cerul albastru strălucitor ajută la crearea unei suprafețe reflectorizante de vis, asemănătoare oglinzii, în timpul sezonului umed. În sezonul uscat, câmpia devine împodobită cu un model fascinant de fisuri poligonale care arată ca gresie.
Slope Point (New Zealand)
În cel mai sudic punct al Insulei de Sud a Noii Zeelande, vânturile constante și puternice care suflă din Antarctica sunt atât de puternice încât au îndoit copacii care cresc acolo, dându-le forme suprarealiste, permanente. Acest atrage călătorii, precum și …oile locale care se adăpostesc acolo.
Superb articol
Mulțumesc pentru apreciere !
Cu bucurie! O zi superba