1 martie 2024

CNSU a emis DOUĂ ,,liste galbene” într-un interval de 3 zile, pentru că din eroarea trecuse Croația în prima listă !

Gafele CNSU se țin lanț ! După ce a fost nevoie de Hotărârea nr. 9 care să o corecteze pe cea cu nr. 7, pentru a se permite intrarea în țară și a românilor care nu au un rezultat negativ al testului covid, CNSU a comis-o din nou ! 🙂 În aceeași Hotărârea nr.9, Croația era trecută cu ,,brio” pe lista galbenă având o rată de incidență de 599,1 pentru perioada 25 ianuarie-7 februarie ! Una destul de mare ! https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2267-hotarare-cnsu-nr-9-din-11-02-2021/file

Însă numai după numai 3 zile, CNSU publică Hotărârea nr.10, prin care aduce modificări… Hotărârii nr..9 ! 🙂 Printr-o minune pe care nici măcar magicianul Houdini n-ar fi să o facă. Croația a dispărut de pe lista galbenă !!! 🙂 Conform documentelor CNSU, statul al cărui nume pronunțat în limba croată îți face nod la limbă ( Hrvatska), reușise să scadă sub rata de 106,5 ! Adică sub rata Africii de Sud, țară ce ocupă ultimul loc în minunata listă galbenă ! În nici 72 de ore.

Croația învinsese covid-ul, fără ca măcar să folosească vaccinul la scară națională ! 🙂 O superficialitate din partea autorităților române, care deși corectată, i-a constrâns pe unii românii să intre în carantină timp de 3 zile, după ce au venit din această țară ! 🙁 Unii chiar și cu testul PCR făcut ! .https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2273-hcnsu-nr-10-din-12-02-2021/file

Prin oricare din cele două hotărâri, s-a stabilit că începând cu 15.02.2021, un număr de 67 de țări sau teritorii, sunt catalogate cu risc epidemiologic ridicat. Adică cam 1/3 din mapamond se află în prezent pe lista noastră galbenă ! Cea mai importantă (re) apariție e cea a Republicii Moldova, care la un moment dat fusese scoasă și apoi reintrodusă pe listă ! Semn că acolo, „valurile” de covid sunt constante !

Tot ,,galbene” au devenit Ungaria și Qatar ! „Îngălbenirea” Ungaria nu e o mare pierderea, pentru că oricum țara vecină este închisă (cu mici excepții) pentru oricine dorește să-i viziteze meleagurile (fiind permis doar tranzitul). Nici schimbarea culorii Qatarului nu ridică mari probleme, întrucât aceasta nu e o destinație turistică de top, ci doar o punte de legătură între două zboruri. În schimb din lista galbenă au fost eliminate Republica Dominicană, Capul Verde, Canada, Rusia și Tunisia.

Abia aștept să văd ce va cuprinde Hotărârea nr. 11 ! 🙂 …dar și modificările din cea cu nr. 12 ! 🙂

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!