13 iunie 2024

Dacă vii din Germania nu trebuie să mai intri în carantină ! A fost publicată o nouă ,,listă galbenă”!

În urmă cu doar câteva ore a fost actualizată ,,lista galbenă” a țărilor cu risc epidemiologic ridicat ! Dacă pe vechea listă își găseau locul 67 de țări sau teritorii, în Hotărârea nr.11 a CNSU sunt prevăzute doar 62.

Cea mai importantă schimbare din listă este legată de eliminarea Germaniei, care nu mai apare ca fiind asemenea frunzelor de toamnă. Deci cine vine din Germania, poate spune adio carantinei ! Cel puțin până la o nouă actualizare… De asemenea cei care se întorc din Kosovo sau Liechenstein (țări care și ele și-au schimbat schimbat ,,culoarea”) pot intra de acum în România fără a-și face probleme că vor petrece 10 sau 14 zile în fața televizorului !

https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2284-hotararea-cnsu-nr-11-din-19-02-2021/file

Dacă socoteala mea se potrivește cu cea din ,,târg”, românii se pot întoarce din 15 țări europene, fără a mai fi nevoiți ca la intrarea în țară să stea în carantină. Celor 13 țări bifate cu verde, li se mai adaugă Azerbaidjan și Armenia. …dar care nu au mai încăput pe hartă ! 🙂

Din zonele îndepărtate, ne putem întoarce fără grijile carantinei (după recenta actualizare) și din Bolivia, Botswana, Eswatini, Polynesia Franceză și Malaysia.

Din nou Tanzania, cu al său Zanzibar (un ,,paradis” al coronavirusului) este sărită de pe listă, pentru simplu motiv că autoritățile de acolo refuză să comunice datele către OMS, iar autoritățile române nu iau în considerare acest lucru.. …sau poate că le e milă de economia Tanzaniei ! ! Zanzibar – o destinație „invizibilă” pentru „radarul”covid !

În ce privește conținutul din ,,capul” listei galbene, poate că n-ar fi rău ca CNSU să aducă niște modificări pe ici pe acolo, căci nu toți românii care se întorc din acele state trebuie să stea în carantină 14 zile. Conform unei alte hotărâri, cei care au un rezultat negativ PCR (și nu sunt exceptați) stau în carantină doar…10 zile ! Nu de alta, dar la prima vedere ,,sună” a …dezinformare ! 🙂 Ori pentru cei care se încadrează la 10 zile de ,,carceră” la domiciliu, s-a publicat o altă listă ?! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!