3 octombrie 2023

Cele mai frumoase insule norvegiene

În timp ce majoritatea oamenilor cunosc Norvegia pentru fiordurile sale și aurora boreală, tărâmul vikingilor găzduiește o mulțime de insule fermecătoare ! Deși țara ce are două limbi oficiale (norvegiana și sami) se întinde pe o lungime impresionantă, se poate ajunge ușor dintr-un loc în altul datorită unui sistem aerian bine pus la punct. Un fel de Chile european !

Insula Senja

Amplasată în N-V Norvegiei, Senja este a doua cea mai mare insulă din țară și găzduiește câteva fiorduri incredibile. Deși este mai puțin cunoscută de turiștii străini, ea este renumită pe plan intern ca fiind „Norvegia în miniatură”. Pe lângă peisajele minunate, insula găzduiește și cea mai mare statuie troll din lume.

Insula Vågsøy

Întrucât este expusă direct la ocean, ea este lovită permanent de apele sălbatice ale Atlanticului cât și de vânt. Astfel a fost creată stânca Kannesteinenuna, una dintre cele mai interesante sculpturi naturale din emisfera nordică ! Una care seamănă cu o clepsidră ale cărei clipe sunt măsurate nu de firele de nisip, ci de valurile oceanului ! 🙂

Insula Tromsøya

Unul dintre cele mai bune locuri din lume de unde se poate vedea aurora boreală ! Odată ajuns aici la momentul potrivit, ești beneficiarul unui spectacolul oferit gratuit pe un ecran stelar ! 🙂 Tot de aici poți explora tărâmurile înghețate ale cercului polar. Doar Tromso se găsește în nordul îndepărtat al țării !

Orașul în sine are o mulțime de case istorice din lemn, alături de o atractivă Catedrală Arctică. Pentru vederi incredibile asupra întregii zone, se poate lua telecabina către vârful Muntelui Storsteinen de unde panoramele sunt de neegalat.

Insula Kvaløya

Insula care se găsește la nord de cercul polar, este renumită prin faptul că ea găzduiește cel mai nordic oraș din lume (Hammerfest). Acesta are o tabăra în care se poate învăța despre istoria și tradiția culturii sami și unde turiștii pot participa la numeroase festivalurile ce au loc pe tot parcursul anului.

Insula Mageroya sau Capul Nord al Europei

Insula este cunoscută mai ales pentru faptul că este gazda Capului Nord, care este considerat cel mai nordic punct al Europei continentale. Acest lucru este marcat printr-un monument ce reprezintă globul pământesc. Datorită acestui punct cât și panoramelor sale uluitoare, insula a devenit una din cele mai râvnite destinații turistice din Norvegia !

În afară de aceasta, Magerøya are o mulțime de peisaje sterpe, dar pline de păsări și cu trasee grozave care urcă de-a lungul coastei până în vârful Grakallfjellet, punctul său cel mai înalt.

Insulele Lofoten

 Este considerată a fi cea mai frumoasă insulă din toată Norvegia ! Ea e conectată la continent printr-o serie de tuneluri și poduri și se mândrește cu unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din țară. Aici munții se ridică brusc deasupra fiordurilor fabuloase, a plajelor și a unor golfuri fermecătoare.

https://www.youtube.com/watch?v=8P6c26DgOig

Arhipelagul Svalbard

Aceasta deși e alcătuită din multe insule, doar una singură se poate ,,lăuda” că este locuită de oameni. În rest sunt doar ghețari strălucitori cu munți maiestuoși și fiorduri ce străbat insulele izolate. Arhipelagul ce se află dincolo de cercul polar, e situat la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord (600 km față de ambele). Întinderile sale înghețate sunt renumite pentru că găzduiesc un număr mai mare de urși polari decât de oamenii.

https://turisminternational.com/2021/01/14/ce-nu-spun-companiile-aeriene-despre-intarzierile-de-la-decolare/

https://turisminternational.com/2021/01/08/ce-creaturi-pot-fi-gasite-in-toaleta-hotelului/

https://turisminternational.com/2021/01/02/ce-secrete-nu-spun-companiile-aeriene-pasagerilor/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: