29 septembrie 2023

Câți pasagerii și-au pierdut viața în accidentele aviatice din 2020 ?

Cu toate că în anul 2020 numărul zborurilor cu pasageri a scăzut cu 60% față de anul precedent, au existat totuși 40 de accidente. Deși doar 5 cazuri au avut un impact fatal, ele au generat pierderea a 299 de vieți. Un procent semnificativ mai mare față de cel din anul 2019, în care au avut loc 86 de accidente (8 cu impact mortal) cu un număr de 257 de decese. Cel mai ,,cuminte” an rămâne 2017, cu un minim istoric de doar două accidente mortale și cu 13 vieți pierdute.

În accidentul petrecut pe aeroportul Sabiha Gökçen din Istanbul și-au pierdut viața doar 3 persoane. Însă bilanțul putea fi unul mult mai tragic, dacă aeronava companiei Pegasus ar fi luat foc după ce a ieșit de pe pistă și a căzut în prăpastie 60 m !  

 Un accident incredibil s-a petrecut într-o zonă rezidențială din Karachi (Pakistan), doar la câțiva kilometri de pistă. În timp ce se afla la a doua încercare de aterizare, aeronava s-a prăbușit peste casele din oraș ! De data aceasta bilanțul a fost unul asemea impactului : dezastruos ! Din numărul total al oamenilor aflați al bord, au scăpat cu viață doar doi (97 decedați)! Alte 8 persoane ce se aflau la nivelul solului au murit în urma impactului. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit ca unul dintre piloți avea prelungită licența de zbor în mod fraudulos !

 Cel mai cumplit accident din 2020 a fost cel în care a fost implicat avionul companiei ucrainene. Însă acesta va fi exclus din statisticile oficiale datorită faptului că el a fost doborât de armata iraniană. După ce inițial guvernul iranian a negat răspunderea pentru distrugerea avionului, în cele din urmă a recunoscut că armata sa a doborât avionul de zbor, confundându-l cu o rachetă de croazieră. În accident au murit toți cei 197 de oameni din avion.

Rata unui accidentelor mortale din 2020 a fost de 1/3,7 milioane de zboruri, fiind egală cu media din ultimii zece ani

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: