29 septembrie 2023

O noua listă galbenă : Portugalia, Irlanda și Elveția s-au ,,înverzit”, în timp ce Bulgaria a devenit ,,galbenă” !

A fost actualizată ,,lista galbenă” a țărilor cu risc epidemiologic ridicat ! Foarte frumos ! Însă în timp ce autoritățile române bat tobele că valul 3 e la ușă și că situația e alarmantă pe tot globul, lista lor arată exact pe dos ! Numărul statelor care se ,,îngălbenesc” pe lista lor, este în continuă…scădere ! 😀 Dacă pe vechea listă își găseau locul 62 de țări sau teritorii, pe cea noua se află doar 52 ! Adică cu 10 mai puțin ! Adică rata de infectare în foarte multe țări, e în scădere.

Să fie doar o fluctuație de o…lista ? Se pare că nu ! Pentru că în antepenultima listă figurau nu mai puțin de 67 de țări sau teritorii. Deci în decursul a două actualizări, lista galbenă a ,,sărăcit” cu un număr de 15 poziții ! Păi în ritmul acesta CNSU va rămâne fără obiect de lucru, iar lista galbenă va intra în șomaj . 🙂 Ori e pandemie, ori nu mai e ! Dar poate că în România (vorba premierului) populația o fi de vină! 😉

Din cele socotite de mine, ne putem întoarce fără grija carantinării din 18 țări europene (față de 15 versiunii anterioare. Deci inclusiv în Europa se constată o îmbunătățire a situației.

Cea mai importantă schimbare la capitolul ,,îngălbenire”, e legată de Bulgaria. Cei care se întorc din țara vecină vor fi nevoiți să stea cu telecomanda în mână. Adică în carantină ! Doar dacă nu fac parte din rândul persoanelor exceptate. Celelalte ,,promovări” pe lista de culoarea ,,lămâii” sunt Paraguay, Kosovo
În schimb 11 state (teritorii) au părăsit lista galbenă. Cele mai importante schimbări pentru români, sunt ,,înverzirea” Portugaliei, Irlandei și Elveției ! Tot ,,verzi” au devenit și Panama, Columbia, Georgia, Saint Vincent si Grenadines, Gibraltar, Sint Maarten, Insulele Falkland, Belarus.

În continuare Zanzibarul (Tanzania) este sărită de pe listă, pentru simplu motiv că autoritățile tanzaniene refuză să comunice datele către OMS. Însă CNSU nu ar trebui să ignore acest lucru acest lucru, iar astfel de țări ar trebui să fie colorate din start în ,,galben”… Zanzibar – o destinație „invizibilă” pentru „radarul”covid !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: