18 iulie 2024

Anglia a pregătit un plan de revenire la normalitate

Premierul britanic a prezentat Planul care va duce națiunea insulară pe „drumul unic spre libertate”. Această „foaie de parcurs” prin care se speră ca oamenii să revină la o viață normală, va avea 4 pași.

Primul pas a început pe 8 martie, când s-au redeschis școlile și facultățile și s-a revenit la o interacțiune socială limitată (în aer liber). Guvernul dorește testarea gratuită a elevilor și studenților de două ori pe săptămână. Acoperirea feței este recomandată în clasă, doar pentru elevii și personalul din școlile primar. Tot din această dată, două persoane din gospodării diferite se pot întâlni în aer liber pentru recreere,. La „o cafea pe o bancă”. 🙂

Din 29 martie se va permite întâlnirea a cel mult 6 persoane din două familii diferite, iar la nunți vor putea participa tot 6 persoane. Cine va dori să facă sport în aer liber, va avea…liber ! 🙂 La fel și la activitățile la care pot participa copii+părinți (maxim 15 persoane).

Pasul doi care va începe în 12 aprilie, va permite redeschiderea sălilor de sport, a muzeelor, grădini zoologice, coafor și parcuri tematice. Barurile și restaurantele vor putea să deservească pe terase, grupuri de până la șase persoane. …inclusiv cu alcool ! 🙂  La nunți vor putea participa până la 15 persoane. Deci cine are de gând să facă acest pas, e bine să nu se grăbească în martie ! 😉 Petrecerile copiilor se pot muta în interior (tot 15 persoane).

Pasul trei va intra în vigoare din 17 mai și va elimina majoritatea regulilor de distanțare socială. Grupuri de până la 30 de persoane se vor putea întâlni în aer liber sau într-o grădină privată. Pub-urile și restaurantele vor putea să servească și în interior (regula celor 6 persoane rămâne valabilă). Divertismentul în interior va fi permis în prezența a cel mult a 1.000 de persoane. Totodată li se va permite spectatorilor să ia loc în tribunele stadioanelor, dar fără a se depăși 10.000 de persoane. Se vor deschide hotelurile, iar la nunți vor putea participa un număr record de…30 de persoane ! 😀

Pasul patru care va începe din 12 iunie, va înlătura majoritatea restricțiilor sociale iar cluburile de noapte vor fi redeschise;-) . Nunțile și alte evenimentele din viața personală ?! Cu invitați fără… număr ! 🙂 Se vor putea organiza evenimente mari în aer liber (festivaluri).

Călătoriile internaționale nu vor fi reluate până cel puțin pe 17 mai, iar cele între teritoriile din Marea Britanie vor fi discutate între guvernele descentralizate.

Toate restricțiile vor fi ridicate cel mai devreme până la 21 iunie, iar trecerea de la o etapă la alta se face în funcție de îndeplinirea următoarelor condiții :

  • continuarea programului de vaccinare
  • Vaccinurile să reducă mortalitatea
  • Ratele de infecție să nu ducă la o creștere a spitalizărilor
  • Să nu apară noi tulpini de coronavirus care să influențeze ridicarea restricțiilor

Cum se schimbă regulile în Scoția ?

În prima etapă ( 22 februarie) s-au redeschis parțial școlile primare, liceele și universitățile.

Începând cu 15 martie se vor redeschide creșele, grădinițele, clasele 4-7 și ciclul secundar (ani de examen), putând fi reluate și o serie de activități în aer liber. Apoi în luna aprilie sunt programate alte 3 etape de redeschidere.

Cum se schimbă regulile în Țara Galilor ?

În Țara Galilor, se pot întâlni în aer liber cel mult 4 persoane din două gospodării diferite iar școlile sunt deschise doar pentru cei mici. Se speră ca și elevii ce vor susține examene, să revină din 15 martie. Următoarea revizuire a restricțiilor va avea loc pe 12 martie.

Cum se schimbă regulile în Irlanda de Nord ?

Irlanda de Nord și- a prelungit blocarea până la 1 aprilie. Elevii din clasele 1-3 s-au reîntors de pe 8 martie, iar liceenii din să revină la școală începând cu 22 martie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!