3 octombrie 2023

Cele mai bune destinații europene pentru călătorii vaccinați

Unele țări au implementat (sau vor institui) restricții mai ușoare pentru călătorii vaccinați. Pentru accesul în aceste țări nu va mai fi nevoie de rezultatul negativ al unui test, ci doar de prezența documentului ce atestă efectuarea vaccinului ! Mai jos, am ales câteva dintre statele respective.

Deci : cele mai bune destinații pentru călătorii vaccinați. 🙂

Georgia

Covid-19-cele-mai-bune-destinații-pentru-călători-vaccinați-în-Europa-Tbilisi-Georgia

 Cetățenii care sosesc pe calea aerului, pot intra în Georgia dacă prezintă la punctele de control de la frontieră, documente care să confirme cursul complet (două doze) al oricărui vaccin COVID-19. Altfel, carantină sau teste suplimentare. 😉

Cele mai recente informații:  mfa.gov.ge 

Portugalia

Covid-19-Vaccine-Passport-Europe-Best-destinations-for-vaccinated-travel-Azores-Portugal

 Guvernul portughez depune eforturi pentru a garanta călătorilor un sejur cu eticheta „sigur și curat”, așa că a creat facilități de intrare pentru posesorii unui certificat (pașaport) de vaccin. Documentul trebuie să cuprindă țara, numele, data nașterii, tipul și data efectuării celor două doze și să respecte perioada de imunizare. Ca și curiozitate, Azore a fost prima insulă din lume în care a cărei populații a fost vaccinată în totalitate ! Lipsa vaccinului = rezultat negativ test PCR (cu maxim 72 h înainte de plecare). 🙂

Cele mai recente informații:  https://destinoseguro.azores.gov.pt/  https://madeirasafetodiscover.com 

Islanda

Covid-19-Vaccine-Passport-Europe-Best-destinations-for-vaccinated-travellers-Iceland

Islanda a fost prima țară europeană care a instituit un certificat de vaccinare. Țara insulară recunoaște și certificatele de vaccinare emise de alte țări europene (+Spațiul Schengen) așa că turiștii vaccinați pot intra fără probleme. În lipsa acestuia vor fi nevoiți să prezinte un rezultat negativ PCR, urmat de efectuarea unui alt test PCR la sosirea pe aeroport.

Cele mai recente informații :  https://reopen.europa.eu/en/map/ISL/7002 

Croaţia

Covid-19-Vaccine-Passport-Europe-Best-destinations-for-vaccinated-travellers-Cavtat-Croatia

Datorită unui număr scăzut de infectări cât și măsurilor de sănătate luate de autorități, Croația este una dintre cele mai sigure destinații europene. Călătorii vaccinați au undă verde ! Dacă nu putut (sau nu au vrut 😉 ) să-și facă vaccinul, atunci vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului covid-19 (cu maxim 72 h înainte de plecare). Certificatul de vaccinare poate fi în format digital sau al unei hârtii care să cuprindă data vaccinării, numele persoanei și adresa.

Cele mai recente informații :  https://reopen.europa.eu/en/map/HRV/7002 

Grecia

Covid-19-Vaccine-Passport-Europe-Best-destinations-for-vaccinated-travellers-Rhodes-Islands-Greece

Grecia a decis să accepte și ea călătorii cu certificate de vaccinare. Cine nu-l are, va trebuie să aibă în buzunar un rezultat negativ al testului PCR. Însă toți pasagerii vor trebui să completeze un formular de localizare, cu cel mult o zi înainte de sosire. https://travel.gov.gr/#/

Cele mai recente informații:    https://reopen.europa.eu/en/map/GRC/7002 

Danemarca

Danemarca a decis ca în februarie 2021 să emită pașaportul de vaccinare, care să le permită cetățenilor să revină la o viața normală. Ea a fost inițiatoarea acestui tip de pașaport (împreună cu Suedia) ! Actul va fi util pentru a dobândi calitatea de spectator (la expoziții, întreceri sportive,etc)… sau pentru a rezerva o masă la restaurant. 🙂

Cine este vaccinat în țara de origine și are certificatul corespunzător, va putea intra în Danemarca. Însă cine nu are această dovadă, va avea nevoie de rezultatul negativ al testului PCR (făcut cu cel mult 24 ore înaintea sosirii).

https://um.dk/en/travel-and-residence/coronavirus-covid-19/

Suedia

Covid-19-Vaccine-Passport-Europe-Best-destinations-for-vaccinated-travellers-Stockholm-Sweden

Suedia cu al său model aparte, a reușit să țină epidemia sub control. Deținerea unui certificat de vaccinarea este echivalentă cu o intrare fără restricții în cea mai mare țară din Scandinavia. În caz contrar îți trebuie rezultatul negativ al testului antigen, LAMP sau PCR (cu 48 h înainte de plecare). Suedia este țară care își reprimește cetățenii chiar dacă au pașapoartele (normale 🙂 ) expirate !  

Spania

Covid-19-Vaccine-Passport-Europe-Best-destinations-for-vaccinated-travellers-Canary-Islands-Spain

 Guvernul spaniol intenționează să încorporeze pașapoarte sau certificate de vaccinare pe coridoarele de călătorie sigure. Călătorii care nu au făcut vaccinul= ,,fuga” la test PCR. 😉 ( cu 72 h înainte de plecare). Spania și Grecia sunt singurele țări cu ,,mult soare”, care vor să acorde facilități de intrare celor vaccinați !

LUCRURI CIUDATE ÎNTÂLNITE ÎN DEȘERTURILE DIN ÎNTREAGA LUME

0 thoughts on “Cele mai bune destinații europene pentru călătorii vaccinați

  1. Este super ca sintetizezi informatiile, sper sa ajungem si noi in Croatia la vara! Sa ne tii la curent👍

    1. Cu mare drag ! Caut sa mă informez permanent și să redau informația într-un mod cât mai plăcut. Oricând ai nevoie, îmi lași un mesaj si voi încerca sa te ajut !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: