11 octombrie 2024

CELE MAI PERICULOASE LOCURI DE CONDUS DIN LUME


Șofatul e frumos, dar uneori poate fi și periculos ! Atât pentru șofer cât și pentru pasageri. Am circulat (ca pasager desigur) pe drumul săpat în coasta amalfitană, pe muntele Winikunka aflat la 5.000 m în inima Anzilor, etc. dar niciunul dintre cele străbătute nu se compară ca și periculozitate cu cele de mai jos…

DRUMUL NORTH YUNGAS, BOLIVIA

Acesta este cunoscut și sub numele de Drumul Morții și este promovat ca fiind cel mai periculos din lume. El a fost construit în anii 1930 de prizonierii de război și este în cea mai mare parte încă neasfaltată. Deși aici își pierd viața circa 200-300 de oameni/an, acest lucru nu l-a împiedicat să devină o rută populară pentru șoferii ce caută senzații tari.

FAIRY MEADOWS ROAD, PAKISTAN

Aceasta este calea de abordare pentru cei care doresc să urce pe Nanga Parbat, al doilea cel mai înalt munte din Pakistan. Drumul slab întreținut și fără bariere de protecție, face ca alpiniștii să nu mai ai aibă nicio emoție la urcarea pe masivul muntos. Toată adrenalina a fost consumată în mașină ! 🙂 Interesant e faptul că drumul este unul cu…plată ! Din loc în loc există cabine de taxare. Deci se poate spune că unii oameni plătesc pentru a muri pe acest drum !

ATLANTIC OCEAN ROAD, NORVEGIA

Drumul Oceanului Atlantic din Norvegia nu este cel mai periculos, în schimb este unul dintre cele mai frumoase, el fiind o atracție turistică. A fost construită pe o serie de insule mici, cu scopul de a conecta comunitățile izolate. Însă el nu ,,expune” șoferii doar la peisaje frumoase, ci și la furia valurilor mării. Pentru că se apropie deseori de nivelul mării, acesta este mai mereu inundat pe vreme rea.

AUTOSTRADA DALTON, ALIAS „HAUL ROAD”, ALASKA

În ciuda siguranței drumurilor americane, există și o excepție. În acest caz e autostrada James Dalton din Alaska. Pe întreaga ei lungime de…666 km 🙂 pot fi întâlnite doar trei orașe și mai nicăieri nu există acoperire cu telefonul mobil. În cazul unei urgențe, singura opțiune este aceea de a opri un camion care trece pe drum. Doar dacă ai norocul să treacă vreunul… 😉

DRUMUL LUXOR-AL-HURGHADA, EGIPT

Luxor și Hurghada sunt două stațiuni conectate printr-un drum lung de circa 350 km. În afara lipsei stațiilor de alimentare și a hotelurilor, drumul se ..remarcă” și prin faptul că e ,,bântuit” de grupări teroriste. Așa că cine închiriază o mașină și pleacă pe cont propriu, își asumă riscul de a fi jefuit sau răpit. Deci, un cadou tocmai potrivit pentru unele mame soacre ! 😀 Drumul este patrulat în mod regulat de polițiști, iar autocarele sunt însoțite de gardieni înarmați.

Pentru a evita să fie văzuți, localnici evită deseori să folosească luminile farurilor pe timp de noapte. Însă cum drumul este unul neiluminat, iar egiptenii nu sunt înzestrați cu vedere în infraroșu, coliziunile dintre mașini sunt inevitabile.

AUTOSTRADA SICHUAN-TIBET, CHINA

Drumul de 2.140 km este în mare parte neasfaltat, ceea ce duce la împotmoliri frecvente în noroi și blocaje în trafic. Însă datorită înălțimii (4.000 m) unele mașini pot suferi de ,,boală altitudinii”. Eu am urcat și la 5.000 m la Muntele Curcubeu – muntele pictat de Dumnezeu !, fără ca microbuzul în care mă aflam să aibă o astfel de problemă. Privită de sus, șoseaua arată ca un vierme, fapt ce nu-i poate scăpa aparatului de fotografiat. 🙂

SKIPPERS CANYON ROAD, NOUA ZEELANDĂ

Stâncile abrupte și fără bariere ar putea fi rețeta unui dezastru. Doar dacă drumul ar fi în altă țară și nu în Noua Zeelandă ! 🙂 Însă aici accidentele sunt foarte rare ! Acest lucru se datorează și faptului că nu oricine poate șofa pe acest drum. Poți face asta doar dacă ai un permis special !

AUTOSTRADA EYRE, AUSTRALIA

De ce este periculos ? Pentru că este deosebit de…plictisitor ! Străbătând un teren plat și cu trafic redus, el are puține lucruri care să-ți distreze ochiul sau să-ți ocupe mintea. Pe o secțiune de peste 100 km, el nu are niciun viraj, fiind unul dintre cele mai lungi și mai drepte porțiuni de acest fel din lume. Dacă un cangur ar sări în fața mașinii, creierul ( înghețat de plictiseală), nu ar putea să nu mai reacționeze. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!