29 septembrie 2023

Aproape toată Italia va deveni zona roșie de Paști

Cei care doresc să călătorească în Italia în perioada Paștelui catolic, ar trebui să se gândească de două ori înainte de a se urca în avion sau mașină ! Agenția italiană Ansa a publicat o știre potrivit căreia guvernul Draghi a purtat discuții cu guvernele regionale pentru a impune măsuri dure în perioada 15 martie-6 aprilie.

https://www.ansa.it/english/news/politics/2021/03/12/covid-all-italy-set-to-be-red-zone-over-easter-6_cba3f45b-2495-4293-9014-1dc5c3180808.html

Datorită creșterii numărului cu infectări, se așteaptă ca aproape întreaga țară să fie plasată în zona roșie în perioada 3 aprilie – 5 aprilie, perioadă care include primele două zile de Paști.

Ministrul Sănătății, a declarat că doar „zonele albe” vor fi scutite de restricțiile de Paști. Iar cum în acest moment doar Sardinia este singura zonă albă a Italiei… 😉

Într-un alt articol, ANSA a publicat că prin viitorul decret de risc COVID, țara va fi colorată în două culori : roșu și portocaliu ! Bineînțeles, cu excepția Sardiniei ! 🙂 …care va rămâne albă.
    Zonele roșii vor fi provinciile autonome Bolzano și Trento, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemont, Veneto, Toscana și Marche.
    Cele portocalii vor fi Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Siciy, Umbria și Val d’Aosta.  https://www.ansa.it/english/news/general_news/2021/03/12/covid-italy-to-be-split-in-2-12-regions-red-8-orange_3da8eb45-eb28-4bc3-8b89-351a71af6c02.html

În zonele roșii, toate magazinele neesențiale, restaurantele și barurile sunt închise (cu excepția livrărilor la domiciliu), iar elevii vor învăța de la distanță.
    În zonele portocalii, magazinele pot face afaceri, dar restaurantele și barurile trebuie să rămână închise, cu excepția livrărilor la domiciliu.
    În zonele galbene, magazinele sunt deschise, la fel barurile și restaurantele până la ora 18:00.
    În zonele albe multe dintre aceste restricții sunt eliminate.

https://turisminternational.com/2021/02/25/italia-extinde-starea-de-urgenta-pana-la-30-aprilie-precum-si-interdictia-de-se-calatori-intre-regiuni-pana-la-27-martie/


   

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: