29 septembrie 2023

Marea Britanie – Încercarea de a petrece o vacanță în străinătate va aduce o amendă de 5.000 £ !

Marea Britanie pregătește o lege prin care să le interzică cetățenilor săi să efectueze călătorii în străinătate până la 30 iunie. Orice pasager care va fi depistat într-un port sau aeroport de pe insulă și care dorește să părăsească țara în scop turistic, ar putea fi sancționat cu amendă de până la 5.000 de lire sterline.

https://news.sky.com/story/covid-19-holidays-abroad-when-will-britons-be-able-to-leave-the-country-here-are-the-key-dates-to-watch-12254503

Conform unui proiect de lege publicat luni, guvernul dorește ca orice ieșirea din Marea Britanie, fără o „scuză rezonabilă” (cum ar fi munca, educația, etc.), să fie oprită până la începutul verii, reducându-se astfel riscul de a ,,importa” ulterior noi focare de coronavirus.

 Totodată un oficial britanic (Helen Whately) a lansat recomandarea ca cetățenii să nu-și facă rezervări pentru vacanțe în străinătate până la acea dată, întrucât al 3-lea val ar putea le-ar putea ,,deraia” speranțele de călătorie internațională. https://www.telegraph.co.uk/travel/news/travel-news-vaccine-passports-summer-holidays-flights-airport/

Proiectul de lege, ce ar urma să fie votat în cel mai scurt timp în parlament, ar putea să primească totuși o îmbunătățire, prin aceea că deținătorii pașapoartelor de vaccin să constituie o excepție de la regulă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: