20 septembrie 2024

Mituri false despre zborul cu avionul

  Ușile pot fi deschise în timpul zborului

Acesta este un mit ce-și are originea în filmele de acțiune. În cazul în care acest lucru ar fi adevărat, mulți pasageri supărați că nu au primit sticla de whisky dorită, ar pleca la… cumpărături 😀 Dar până acum, nimeni nu a reușit să deschidă vreo ușă în timpul zborului. De ce ? Pentru că ușile sunt blocate în fuselaj, cu mii de kilograme sub presiune. Dacă un pasager ar avea un cric hidraulic… 🙂

Te îmbeți mai repede în timpul zborului

În cazul în care acest lucru ar fi adevărat, însoțitorii de zbor nu ar mai servi alcool. Te poți îmbăta mai repede doar dacă consumi mult alcool într-o perioadă scurtă de timp… indiferent la ce înălțime te-ai afla !

Fundul îți poate rămâne aspirat în toaletă avionului

Din punct de vedere tehnic acest lucru ar fi posibil, însă este foarte puțin probabil să se întâmple. Asemenea unui capac, fundul se potrivește perfect pe scaunul de toaletă. Însă dacă rămâi așezat și tragi apa, aspirația nu-l va bloca ca și cum s-ar forma un vacuum. Desigur că se va simți o ,,turbulență” , dar nu una care ceară ajutor de…descarcerare ! 🙂 Pasagerul va simți doar o senzație ,,tare” și apoi se va ridica fără probleme de pe toaletă !

Turbulențele pot provoca accidente de avion

Avioanele nu se prăbușesc din cauza turbulențelor. Zguduielile repetate îți pot crea un disconfort fizic și mai ales psihic, însă ele nu prăbușesc avioanele. Ele sunt o parte din zbor. Personal, am simțit ce înseamnă turbulențe severe, atunci când avionul în care mă aflam a intrat în plin val musonic deasupra Indiei…

Zborul direct este cel mai ieftin mod de a călători

Deși pare ciudat, multe călătorii cu escala îți poate face o economie în portofel ! E adevărat că ele îți poate face o gaură în …timp ! Nu o gaură neagră, ci una care se măsoară în ore. 😉

Se poate obține mai mult oxigen prin măștile de urgență

Nu crede tot ce vezi în filme. Măștile de oxigen sunt acolo pentru a vă ajuta să respirați dacă presiunea din cabină scade brusc. Acest lucru îi va da suficient timp pilotului pentru a aduce avionul la o altitudine mai mică, unde există suficient oxigen iar pasagerii pot respira liberi.

Aerul din cabină nu este reciclat

Mulți oameni cred că, dacă un pasager strănută într-un avion, atunci toată lumea se va îmbolnăvi, deoarece aerul nu e reciclat. Aeronavele reciclează până la 50 la sută din aerul din cabină, acesta fiind amestecat cu cel din exterior. Aerul recirculat trece printr-o serie de filtre de 20-30 de ori/oră, iar avioanele noi au filtre care captează 99,9% din particulele nocive.

O gaură mică se poate mări treptat și va distruge avionul

O gaură mare în fuselajul avionului poate provoca o decompresie rapidă. Însă o gaură mică nu va avea niciodată acest efect, pentru că nivelul de presurizare se va ajusta automat. Dacă avionul nu se rupe în momentul în care gaura se deschide, atunci ea nici nu va crește în dimensiune pentru că presurizarea își va face treaba.

https://turisminternational.com/2021/01/14/ce-nu-spun-companiile-aeriene-despre-intarzierile-de-la-decolare/

https://turisminternational.com/2021/01/30/de-ce-nu-poti-trece-cu-apa-prin-controlul-de-securitate-al-aeroportului/

https://turisminternational.com/2021/02/07/10-modalitati-de-a-cumpara-un-bilet-de-avion-mai-ieftin/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!