Virolens – e posibil ca un test să dea rezultatul în doar 20 secunde ?!
Virolens e un test pentru covid conceput în Anglia și care se ..laudă” că afișează rezultatul doar în 20 de secunde ! Unul dintre canalele de știri din România anunța cu ,,surle și trâmbițe” că testarea cu această ,,invenție” se face deja pe aeroportul Heathrow ! Nimic mai fals ! 🙂 Curios din fire, am căutat să văd ce e acest Virolens…și am, găsit ! 😉 https://www.ft.com/content/e7a279df-3239-4e00-be29-f38d98f4d730
Compania iAbra, care a făcut descoperirea, este una cu doar patru angajați, iar sediul se află într-un sat situat la 40 km de Londra. Nimic în neregulă până aici ! Și hârtia de scris a fost descoperită de un general chinez în timp ce aduna scamele dintr-un pârâu… 🙂 Însă dubios e faptul că niciun angajat nu are expertiză în viruși sau microscopie. Ba chiar unul dintre ei și-a încheiat socotelile cu școala la vârsta de 17 ani.
E adevărat că pe Heathrow a fost efectuat un experiment cu Virolens, însă aeroportul respectiv a fost gazda și a altor experimente de acest gen, toate rezultatele fiind trimise către programul de cercetare Condor. Până în prezent Heathrow nu a ,,bătut palma” cu niciun model de testare în masă.
Cum funcționează ? Oamenii își vor tampona saliva de pe interiorul obrajilor, care mai apoi va fi analizată de o cameră digitală și un microscop ce vor ,,delibera” dacă respectiva persoană e infectată sau nu ! Cei patru inventatorii doresc ca pe viitor, tehnologia lor să poată detecta și alte tipuri de viroze ! Deci, o soluție universală pentru orice ,,strănut” ! 🙂
Interpretarea rezultatelor de către inventatorii fără studii în domeniu, arată că testul are o acuratețe de 99,1%, ceea ce înseamnă că există 0,9% șanse ca rezultatul să fie fals negativ și o specificitate de 99,7%, care indică doar 0,3% șanse la un fals pozitiv.
Dacă cele prezentate nu sunt suficient de convingătoare pentru a-le acordat premiul ,,Nobel” ;-), atunci trebuie să punem la socoteală și faptul că invenția asigură și reutilizarea tamponului de recoltare ! 😎 Ce poate fi mare de atât ?! 😀 E adevărat că după ce a fost decontaminat… însă cât se serioasă poate fi această descoperire ?!