1 martie 2024

Grecia și-a deschis granițele pentru turiști !

Grecia și-a redeschis granițele pentru turiști ! Vechea Elada nu a inclus ca și cerință obligatorie, prezentarea unui certificat de vaccinarea anticovid. Însă existența acestuia poate facilita formalitățile la sosire. https://travel.gov.gr/#/

Prima etapă, ce a demarat în 19 aprilie, prevede următoarele reguli ce trebuie îndeplinite pentru intrarea în țară :

  • Călători ce sosesc în Grecia trebuie să aibă în mod obligatoriu un test PCR negativ (efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii; inclusiv copiii mai mari de 5 ani) sau să prezinte un certificat de vaccinare (14 zile de la rapel).
  • Sunt acceptate vaccinurile Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Novavax, Johnson + Johnson, Sinovac, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.
  • Orice călător care ajunge în Grecia, poate fi ales în mod aleatoriu și supus unui test antigen rapid.
  • Țările din care este permisă intrarea fără carantină sunt : cele din ​​UE, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda, Singapore, SUA, Marea Britanie, Israel, Serbia și EAU.
  • Se permite intrarea în țară prin 9 aeroporturi (Atena, Salonic, Heraklion, Corfu, Rodos, Kos, Chania, Mykonos, Santorini).
  • Pe cale terestră, se permite intrarea în țară prin punctele de graniță din Promachonas și Nymphaio
  • Începând cu 23 aprilie vor fi permise croazierele fără opriri intermediare.
  • Turiștii trebuie să completeze Formularul de localizare a pasagerilor, până cel târziu cu o zi înaintea sosirii în Grecia. https://travel.gov.gr/#/user/login
  • Turiștii care au dat rezultate pozitive pentru SARS-Cov-2, în urma testului rapid vor fi transportați la hoteluri de carantină, unde vor fi supuși unor teste suplimentare. În cazul confirmării rezultatului, ei vor trebui să stea în carantină cel puțin 10 zile, după care vor fi supuși unor noi teste Cheltuielile de cazare sunt acoperite de statul grec.

Toate certificatele trebuie să includă informațiile în limba engleză, iar numele trebuie să se potrivească cu cel din pașaport sau din alt document de călătorie.

Guvernul elen a anunțat că începând cu data de 14 mai 2021 va emite o nouă listă cu condițiile ce vor trebui îndeplinite pentru intrarea în peninsulă. Să le așteptăm…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!