1 martie 2024

SUA, Germania, Grecia și Maldive (alături de alte 17 țări) sunt pe lista galbenă ! Republica Moldova e ,,verde” !

După doua săptămâni de liniște, în sfârșit, CNSU a actualizat lista galbenă ! Perioada lungă de așteptare a făcut ca modificările din conținutul ei să fie unele extrem de numeroase ! Astfel, actuala listă galbenă prevede nu mai puțin de 60 de țări sau teritorii cu risc epidemiologic ridicat, față de cele 44 care apăreau în trecut. Aceasta este cea mai mare ,,extindere” din acest an, lista crescând cu un număr de 16 poziții ! Ceea ce arată că infectările cu virusul SARS-CoV-2 au crescut pe nivel mondial !

Odată cu publicarea noii liste, au fost ,,îngălbenite” nu mai puțin de 21 de noi țări ! Mai multe ca niciodată !

Europa este și de această dată ,,cap de listă”, având 9 țări nou intrate. Cele mai importante apariții sunt Germania, Grecia, Elveția și Ucraina. Alături de ele au mai fost colorate în galben : Georgia, Azerbaidjan, Liechtenstein, Letonia și Lituania. Deci, cine se va întoarce din vacanță din Grecia = carantină ! …dacă nu face parte din categoriile exceptate ! 🙂

Asia și America de Sud au ,,medalia de argint”, având fiecare dintre ele câte 3 noi intrări ! Mongolia, Iran și Maldive pe de-o parte, iar Argentina, Peru și Columbia pe cealaltă parte (de meridian 😉 ).

America de Nord este o apariție surprinzătoare pe noua listă, fiind ,,îngălbenite” atât SUA cât și Canada ! Și din Peninsula Arabă au apărut tot două nume suplimentare : Qatar și Oman.

Africa (prin Capul Verde) și America Centrală (Costa Rica) au ,,marcat” și ele în lista galbenă ! 🙂

Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste țări este obligatorie ! Excepție o fac doar cei care prezintă dovada că fost vaccinați cu ambele doze (minim 10 zile de la rapel) sau că au avut covid în ultimele 90 de zile. Nici persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Zona cea mai afectată de ,,culoarea galbenă” rămâne în continuare Europa (cu 34 state ,,galbene”), urmată de America de Sud (7 state), Peninsula Arabă (5 state), zona Caraibelor (5 state sau teritorii), Africa și Asia (fără zona arabă)- câte 3 state), America de Nord (2 state) și America centrală (un stat).

Ce țări sau teritorii s-au ,,înverzit” ? Doar 5 ! 🙁 Cea mai importantă modificare în acest sens o reprezintă Republica Moldova. Celelalte 4 fiind : Monaco, Palestina, Isla of Man și Wallis and Futuna.

0 thoughts on “SUA, Germania, Grecia și Maldive (alături de alte 17 țări) sunt pe lista galbenă ! Republica Moldova e ,,verde” !

    1. Citind printre rânduri, ceva parca nu suna bine… Pentru prima dată în ultima lună, lista a fost actualizată după o perioadă lungă (14 zile) si a crescut cu cca.50% numărul țărilor incluse în ea !!! Tocmai cu 10 zile inainte ca romanii din diaspora sa se întorceau in tara pentru Paste ! Cine nu are rapelul facut, sau va trebui sa stea in carantină EXACT în perioada sarbatorilor ! Suna a.,,teoria conspirațiilor”, e adevarat…dar parca prea bine s au potrivit ! Actualizarea parca a fost facuta cu scopul de a tine romanii departe de tara !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!