3 octombrie 2023

Ce documente trebuie să dețină românii care călătoresc în principalele destinații din Europa ?!

Italia

-la intrarea în Italia va trebui prezentat rezultat negativ al unui test antigen sau al unui test molecular, care să fi fost efectuat cu 48 ore înainte de sosire (nu se aplică copiilor sub 2 ani).

-începând cu data de 24 mai 2021 va fi obligatorie completarea unui formular de localizare al pasagerilor. https://app.euplf.eu/

-înainte de îmbarcare, pasagerii vor trebui să completezi o declarație. https://www.esteri.it/mae/it/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

-cei care sosesc în Calabria, Sicilia și Puglia vor trebui să completeze un formular de sănătate suplimentar. Calabria – https://home.rcovid19.it/ , Sicilia – https://testcovid.costruiresalute.it/ , Puglia – https://www.sanita.puglia.it/web/pugliasalute/autosegnalazione-coronavirus

Grecia

-vor putea intra fără restricții, călătorii care prezintă certificatul de vaccinare care atestă că au trecut cel puțin 14 zile de la rapel.

-de asemenea vor putea intra în Grecia și cei care fac dovada că au trecut prin boală (pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 luni înainte de sosire).

-cine nu are unul din documentele de mai sus, va trebui să prezinte rezultat negativ al unui test PCR care să fi fost efectuat cu 72 ore înainte de sosire.

-nu se cer astfel de documente copiilor sub 15 ani.

– cu cel puțin o zi înainte de sosire, pasagerii trebuie să completeze un formularul! de localizare a pasagerilor (poate fi comun pentru toată familia), La intrarea în Grecia se va prezenta codul QR sau e-mailul de confirmare.

Spania

-pasagerii vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului Covid, efectuat cu 72 de ore înainte de plecare. Testele acceptate sunt : PCR. RT-LAMP, RT-PCR.

-la sosirea în Spania, pasagerii trebuie să prezinte codul QR ce a fost generat în urma completării formularului de control al sănătății FCS. https://www.spth.gob.es/

-cele de mai sus nu se aplică minorilor sub 6 ani.

Germania

-e necesară prezentarea unui rezultat negativ al unui test antigen efectuat cu 48 ore înainte de sosirea în Germania sau un rezultat negativ PCR. RT-LAMP, RT-PCR efectuat cu 72 ore înainte de plecare.

-cele de mai sus nu se aplică minorilor sub 6 ani.

-nu vor trebuie să prezinte rezultatul, pasagerii care au suferit de Covid cu cel puțin 28 zile și cel mult 6 luni înainte de sosirea în Germania.

-de asemenea vor putea intra fără teste și pasagerii care fac dovada că au fost vaccinați.

Portugalia

-la intrarea în țară este necesar a fi prezentat rezultatul negativ al testului PCR care să fi fost efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcarea în ultimul zbor.

-cele de mai sus nu se aplică minorilor sub 12 ani.

-la îmbarcarea, pasagerii trebuie să prezinte formularul! de localizare a pasagerilor https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Franța

– la intrarea în Franța va fi prezentat rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcarea de la primul punct de plecare.

– la sosire se va prezenta o declarație pe propria răspundere. https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage

-cele de mai sus nu se aplică minorilor sub 11 ani.

-călătorul nu trebuie să fi fost în ultimele 14 zile într-una din țările care sunt pe lista ,,roșie” din Hexagon.

-pasagerul poate fi supus unui test covid, dacă prezintă suspiciuni.,

Marea Britanie

-Vizitatorii din România trebuie să prezinte un test negativ RT-PCR sau antigen efectuat cu 72 de ore înainte de plecarea în Regatul Unit.

-călătorii vor fi carantinați timp de 10 zile și vor fi testați în ziua a 2-a și a 8-a după sosire (pe cheltuiala lor).

-toți călătorii trebuie să rezerve și să plătească pachetul de testare COVID-19 înainte de a călători, iar plata trebuie confirmată pe site-ul https://quarantinehotelbookings.ctmportal.co.uk/

-cu 48 de ore înainte de sosirea în Marea Britanie se va trimite formularul de localizare al pasagerilor (dacă se călătorește cu avionul, trenul sau feribotul). https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Irlanda

– românii care călătoresc în Irlanda trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului Covid efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Acest lucru nu se aplică copiilor sub 7 ani.

-pentru cei care au ca România ca punct de plecare, nu se aplică carantina. Altfel va trebuie consultată lista ,,roșie”. https://www.gov.ie/en/publication/b4020-travelling-to-ireland-during-the-covid-19-pandemic/#exemptions-full-or-partial-exemptions-for-passengers-from-mandatory-quarantine

-dacă punctul de plecare e o țară din lista respectivă, călătorul va fi scutit de carantină dacă prezintă certificatul de vaccinare.

-va trebui completat un formular de localizare al pasagerilor.https://cvd19plf-prod1.powerappsportals.com/en-us/

Olanda

– trebuie prezentat rezultat negativ al unui test antigen sau al unui test PCR; LAMP, MPOCT, NAAT sau TMA efectuat cu 24 ore înainte de îmbarcare. Dacă deplasarea se face pe cale terestră, atunci testul trebuie efectuat cu 72 ore înaintea sosirii în Olanda.

-cele de mai sus nu se aplică minorilor sub 13 ani.

-se va completa formularul declarației de sănătate până la ora îmbarcării (nu și copii sub 13 ani). https://tinyurl.com/ybtmdgja

Belgia

– trebuie prezentat rezultatul negativ al unui test PCR care să fi fost efectuat cu 72 ore înainte de îmbarcarea în primul zbor.

-cele de mai sus nu se aplică minorilor sub 6 ani.

-trebuie completat formularul de localizare al pasagerilor cu cel puțin 48 ore înainte de sosirea în Belgia. https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form

Austria

-trebuie prezentat rezultat negativ al unui test antigen emis cu 48 ore înaintea sosirii sau al unui test PCR; LAMP, TMA efectuat cu 72 ore înainte de sosire.

-călătorul va trebuie să efectueze un test în primele 24 ore de la intrarea în țară.

-va fi scutit de cele de mai sus dacă prezintă dovadă că a fost vaccinat complet (cel mult cu 9 luni de la prima doză) sau că a trecut prin Covid

-la sosire trebuie prezentat un formular completat al ..Pre-Travel-Clearance”. https://entry.ptc.gv.at/

-cele de mai sus nu se aplică minorilor sub 10 ani.

Turcia

– la intrarea în țară este necesar a fi prezentat rezultatul negativ al testului PCR care să fi fost efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcarea în primul zbor.

-la check-in și la sosire trebuie prezentat prezentat formularul de înscriere pentru călători. https://register.health.gov.tr/

-aceste lucruri nu se aplică copiilor sub 6 ani.

Croația

-pasagerii trebuie să prezinte la intrarea în țară certificatul de vaccinare din care să rezulte că au trecut 15 zile de la rapel.

-în lipsa vaccinului trebuie prezentat rezultatul negativ al unui test antigen sau PCR efectuat cu cel mult 48 ore înaintea sosirii. Rezultatul testului antigen trebuie listat pe site-ul https://tinyurl.com/b57mretv

-cei care prezintă dovada că au trecut prin boala Covid vor trebuie să prezinte o dovadă în acest sens, fără a avea și alte documente. Perioada de infectare nu trebuie să fi fost mai devreme de 12 zile și cu cel mult 180 zile în urmă.

-minorilor mai mici de 7 ani nu se aplică aceste măsuri.

Republica Moldova

-pasagerii trebuie să prezinte la intrarea în țară certificatul de vaccinare sau un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

-măsurile nu se aplică și minorilor sub 5 ani.

-la sosire trebuie prezentat formularul epidemiologic care e disponibil la frontieră sau pe site-ul https://www.airmoldova.md/static/filemanager/pdf/Fisa_Epedimiologica_MD.pdf

Bulgaria

– călătorii trebuie să prezinte rezultat negativ al unui test antigen (emis cu 48 ore înaintea sosirii) sau al unui test PCR (efectuat cu 72 ore înainte de sosire).

– cei care au avut Covid, trebuie să prezinte doar dovada că au avut boala într-o perioadă cuprinsă între cel puțin 15 zile și cu cel mult 180 zile înainte de sosire.

-dacă vor prezenta un certificat de vaccinare în care să fie trecut 14 zile de la efectuarea rapelului, atunci nu vor trebui să prezinte un alt document.

0 thoughts on “Ce documente trebuie să dețină românii care călătoresc în principalele destinații din Europa ?!

  1. Foarte utile aceste informatii! As mai spune ca in cazul celor cu cetatenie dubla nu poate nimeni sa te opreasca sa intri in una din tarile tale😉 …dar poate sa iti ceara sa te auto-carantinezi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: